Vágólapra másolva!
Gérard Lopez csapattulajdonos szerint a Renault Kínában bevezetett újításai akár két másodperc javulást is jelenhetnek számukra körönként, de Spanyolországra is készül egy ígéretes fejlesztéssel a francia motorszállító.

A Renault a Kínai Nagydíjra jelentősen fejlesztett erőforrásokat bocsátott a Lotus istálló rendelkezésére, az új motorok állítólag egy szinten vannak azokkal, amiket a Red Bull használ. A fejlődés az eredményekben is megmutatkozott: a csapat idén először jutott be az időmérőn a Q3-ba Romain Grosjean által, aki a versenyen is pontszerző helyen állt, amikor váltóhiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet.

„Tisztán láthattuk, hogy a Renault előrelépést ért el Kínában” – nyilatkozta a csapat tulajdonosa, Gérard Lopez az Autosportnak. „Majdnem két másodperces javulásról beszélnek a srácok, ami nagyon sok. A stopper nem hazudik. Jó az autónk. Romainnak problémája volt a diffúzorral szombaton, de ha a köridőkből indulunk ki, ha nem lett volna semmilyen műszaki hibánk, akkor az időmérőn a 6. helyet is megszerezhettük volna."

"Véleményünk szerint az autó oda tartozik, még akkor is, ha tudjuk, hogy a Mercedes-motoros autóknak nincs szükségük DRS-re ahhoz, hogy könnyen megelőzzenek minket. Ezzel együtt pozitívum, hogy úgy tűnik, meglehet a tempónk.”

Gerard Lopez Forrás: Lotus

Lopez bevallotta, nem számított ilyen nehéz szezonkezdetre, a tavaly még a vb 4. helyén végzett csapat idén ugyanis még pontot sem szerzett négy futam alatt. „Nem gondoltuk, hogy ennyi gondunk lesz a motorokkal. Úgy jöttünk ki a szélcsatornából, hogy tudtuk, alapvetően jó kocsink van. De az a probléma, hogy amikor a pályára kerül egy autó, nem lehet a beállításain dolgozni, amíg nem képes folyamatosan üzemelni."

"Nagyon komoly gondjaink voltak a kilométerhiány miatt. Akkor voltunk a mélyponton, amikor a Bahreini Nagydíj utáni tesztelésen két motorunk is felrobbant, és nem tehettünk ellene semmit. Ekkor azt mondtuk magunkban: ’Ez nem mehet így tovább, ezt nem engedhetjük meg magunknak’” – folytatta.

Lopez abban bízik, hogy a Renault-nak a soron következő Spanyol Nagydíjra hozott fejlesztései miatt még közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz. „Egy elég érdekes újítást ígértek Barcelonára” – nyilatkozta. „Igazán reméljük, hogy ezután rendszeresen a legjobb tízben végzünk majd, ahol bárkivel felvesszük a versenyt. Amióta látom a küszködésünket az új motorokkal, azóta mondom, hogy az első igazi versenyünk Barcelonában lesz, és most is ehhez tartom magam” – fejezte be Lopez.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!