Vágólapra másolva!
Wokingban sikerült komoly előrelépést elérni az MP4-29 eddig leggyengébb pontjával, az aerodinamikával, ezért úgy vélik, hamarosan a Mercedesre is veszélyesek lehetnek.

A McLarennek egyre sürgősebb az MP4-29 fejlesztésének felgyorsítása, mert az első futamon még két dobogós helyet szerző autó a Kínai Nagydíjon már igen gyengén muzsikált, Jenson Button és Kevin Magnussen csak a 11. és a 14. helyeken végzett. A pilóták szerint a kis leszorítóerő és a hűvös időjárás miatt az autó nem tudta kellően felmelegíteni a gumikat, ezért nem volt meg a kellő tapadás a kanyarokban.

A Lotustól igazolt versenyigazgató, Eric Boullier úgy véli, nincs ok komoly aggodalomra az istállónál, mert a wokingi gyárban az elmúlt hetekben komoly előrelépést értek el a fejlesztőmérnökök. A francia szerint egyelőre csak azért nem javultak a pályán mutatott eredmények, mert több hétbe telik, mire az új alkatrészeket legyártják és leszállítják.

Eric Boullier Forrás: McLaren

Amikor az Autosport megkérdezte Bouller-t, hogy szerinte az új alkatrészekkel képesek lesznek-e elkapni a Mercedeseket, így választolt: „Határozottan. Ez 100 százalékig biztos, mert a gyárban mi már tudjuk, hogy mi fog velünk történni a következő három-négy versenyen.”

„Tudom, hogy mivel készülünk, és azt is tudom, hogy nagyon gyors a fejlesztési rátánk. Az utóbbi hetekben jól haladunk, nagyon jól. Remélem, inkább előbb jönnek (az eredmények), mint később. A szélcsatornában már sok mindent találtunk, ami javít majd a teljesítményünkön. Minden csak azon múlik, mikorra készülünk el velük, és mikor szállítjuk le őket a pályára” – tette hozzá.

Az Autosport belső forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Wokingban az elmúlt hetekben többet léptek előre az autó fejlesztésével, mint a télen bármikor ennyi idő alatt. „Ez a csapat két éve még versenyeket nyert, tehát nincs ok a pánikra. Attól, hogy elvesztettünk pár embert, az autónk még megfelelően működhet” – fejezte be Boullier.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!