Vágólapra másolva!
A Lotus a javulás jeleit mutatta a Kínai Nagydíjon: Pastor Maldonado az utolsó helyről feljött a középmezőny végére, Romain Grosjean pedig pontszerző helyről esett ki. A franciának szinte az összes fokozata elromlott a váltóban.

A szezon eddigi legnagyobb negatív meglepetését a tavaly még az élmezőnybe tartozó Lotus szolgáltatta, mivel eddig még pontot sem tudtak szerezni. Ez ugyan a Kínai Nagydíjon sem változott, de most legalább közel kerültek hozzá: Romain Grosjean a 10. helyről indult, és úgy tűnt, jó esélye lehet még előrébb kerülni, pedig váltóhiba hátráltatta.

Romain Grosjean Forrás: AFP/Goh Chai Hin

"Úgy kezdődött a verseny, hogy elment a 4. fokozatom, de aztán rosszabb lett a helyzet, mert szinte mindegyik fokozat eltűnt a váltómból. Ez először fordult elő velünk, ezért ezt ki kell vizsgálnunk. Viszont elég jó versenyt futottunk addig, a 9. helyért csatáztunk, tehát a pontszerzésért, ami nagy javulás a korábbiakhoz képest" - nyilatkozta a francia.

Pastor Maldonado egy olajszivárgás miatt nem vett részt az időmérőn, ezért a versenyt az utolsó helyről kezdte meg, de végül a 14. helyen ért célba. "Nem ez volt életem legjobb versenye, de célba értünk. Nem volt fantasztikus a tempóm, de legalább előre léptünk, olyan keményen nyomtam, ahogy csak lehet. Megnézzük majd az adatokat, mert úgy tűnt, az egyenesekben vesztünk időt, ami nehézzé tette az előzést és a védekezést is. Jó lenne már egy problémák nélküli versenyhétvége” - mondta a venezuelai.

A Lotuson kívül a Saubernek, a Caterhamnek és a Marussiának nincs még pontja.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!