Vágólapra másolva!
A jó idénykezdet után a csapat zinsórban másodszor távozik pont nélkül egy versenyhelyszínről, és Button nem érti, hogy miért. Kevin Magnussen a leszorítóerőt hiányolja.

A McLaren számára pompásan kezdődött a 2014-es idény, hiszen Daniel Ricciardo kizárásával egy 2. és egy 3. hellyel nyitottak Ausztráliában, de a csapat azóta lejtmenetben van, és a Kínai Nagydíjon már zsinórban másodszor zártak pont nélkül. Jenson Button csak a 11. pozícióban ért célba, míg Kevin Magnussen a 13-ikon, ami nagy visszaesésnek számít azután, hogy az istállónál Bahreinben úgy érezték, hogy övék a második legerősebb autó.

Button értetlenül áll a probléma előtt. "Vannak frissítéseink, de nagyot estünk vissza az előző versenyhez képest. Nem hiszem, hogy a többiek sokkal többet fejlesztettek volna, úgyhogy nem tudom, hogy mi mit csináltunk" - mondta. "Ez csalódás a csapatnak. Fájdalmas, hogy ilyen eredményt értünk el a sok munka ellenére. Remélhetőleg pozitívak tudunk maradni, és sikerül fejlesztenünk az autót, mert jelenleg nem elég jó."

Jenson Button értetlenül áll a McLaren gyengélkedése előtt Forrás: AFP

A 2009-es bajnok nincs kibékülve az autó gumikezelésével. "Kicsit olyan, mintha esőben mennénk, mert képtelenek vagyunk munkára fogni az első abroncsokat. Egyszerűen szemcsésednek. Mindent szélső értékre állítottunk, olyan meredekre vettük az első szárnyat, mint korábban még soha, szóval különös az egész."

Magnussen szintén letörten nyilatkozott a leintés után. "Nincs elég leszorítóerőnk, ez a baj" - közölte. "Az autót jónak érzem, de rengeteg leszorítóerő kellene rá."

A McLaren 43 pontjával egyelőre ötödik a konstruktőrök között, ám ha a jelenlegi tendencia folytatódik, hamarosan visszaeshet a Williams mögé is.

Eric Boullier versenyigazgató igyekszik mindent megtenni, hogy ne így legyen. "A sanghaji pályán az első gumik jelentik a szűk keresztmetszetet, vagyis megtorolja az első tengely tapadásának hiányát. Emiatt tovább rontotta a teljesítményünket az, hogy a hűvös időben nem tudtuk megfelelően felmelegíteni az első abroncsokat" - mondta. "Három hét szünet van a Spanyol Nagydíjig, és gőzerővel fogunk dolgozni, hogy pótoljuk az autó hiányosságait. Tudjuk, mit kell tennünk, és éjt nappallá téve fogunk dolgozni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!