Vágólapra másolva!
A német idén négyből háromszor kikapott új csapattársától, akiről a kínai időmérő után elismerően nyilatkozott.

Sebastian Vettel a harmadik helyen végzett a Kínai Nagydíj időmérőjén, több mint fél másodperccel kapott ki csapattársától, Daniel Ricciardótól, és több mint egy másodperccel a pole-t megszerző Lewis Hamiltontól.

Az időmérő után Vettel bevallotta, hogy javulnia kell, ha versenyre akar kelni a csapattársával. „Az idei év nagyon más, mint az előzőek, nagyon mások az autók, nem lehet ezt a szezont a tavalyival összehasonlítani.”

„Daniel nagyon jó munkát végez. Nem arról van szó, hogy egyetlen jó hétvégéje volt, folyamatosan jó hétvégéi vannak. Képes kihozni a maximumot az autóból, én viszont kissé jobban küszködök ezzel. De végső soron ugyanolyan autónk van, és ha legyőz engem, akkor azt tiszta küzdelemben teszi. Ez nincs a kedvemre, tudom, hogy kicsit jobb munkát kell végeznem” – vallotta be Vettel az Autosportnak.

„Azt mondják, holnap szép idő lesz, de nem lehet megbízni az előrejelzésekben, jobb, ha az ember reggel kinéz az ablakon, hogy lássa, mire számíthat. A gumik terén egy kis kompromisszumot kell majd kötnünk, mert ma is ezeket használtuk. Remélhetőleg hasonló helyen végzünk majd a versenyen, mint ahol ma. Esőben kicsivel több esélyünk lenne a Mercedes ellen” - tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Daniel Ricciardo Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Clive Mason

Sokkal elégedettebb volt a teljesítményével Daniel Ricciardo, aki pályafutása legjobb edzéseredményét érte el a 2. helyezéssel. „Mindent kihoztam az autóból az utolsó körömben, ezért elégedett vagyok, a jutalmam egy első soros indulás lett holnapra” – nyilatkozta.

„Az időmérő elején nem éreztem magam kényelmesen az autóban, és a tempóm sem volt meg, de a végére minden visszajött” – folytatta. „Ennél jobban nem illeszkedhettem volna be a csapatba, hamar otthon éreztem magam itt, és ez segítséget jelent. Nagyon élvezem a vezetést, és ez úgy tűnik, az eredményeken is látszik. A csapat csökkenti a lemaradást az élmezőnyhöz képest, egyre jobbak és jobbak vagyunk” - tette hozzá a folyton mosolygó ausztrál.

Christian Horner tisztában van vele, hogy hol maradnak le a Mercedesektől a sanghaji pályán. „Tudtuk, hogy a 3-as szektor lesz ezen a pályán az Achilles-sarkunk, ez még ilyen körülmények között is igaz volt. A sebességünk az egyenesben nem olyan jó, mint a Mercedeseknek, nagyjából 7 tizedmásodpercet veszítünk ott körönként” – árulta el a Red Bull csapatfőnöke.

Horner nem a levegőbe beszélt, a sebességmérésből kiderült, hogy az időmérőn a pálya hátsó egyenesében – amely 1170 méteres hosszával a szezon leghosszabbja – a Mercedesek kereken 20 km/ó-val nagyobb sebességet értek el, mint a Red Bullok. Előbbi csapat volt a leggyorsabb, utóbbi pedig a leglassabb a mérési pontnál.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!