Vágólapra másolva!
A szezon elején úgy érezték, hogy a rossz időjárással sokat buktak, de Kínában megmutatták, hogy fejlődtek. Száraz pályán még erősebbek lehetnek.

A szezon elején sokan a Williams autóját tartották az egyik legerősebbnek, de a csapat ezt nem tudta igazolni Melbourne-ben és Szepangban, ahol az esős időmérőn feltűnően szenvedtek. Kínában viszont fordult a kocka, és Felipe Massát, illetve Valtteri Bottast csak a Mercedesek, a Red Bullok, valamint Fernando Alonso Ferrarija tudta megelőzni a kvalifikáción.

"Nem büntetett minket az esős időmérő, ami mutatja, hogy sikerült javítanunk az autó vezethetőségén" - dicsérte csapatát Rob Smedley, az autó teljesítményéért felelős mérnök. "Még van feladatunk, hogy erősítsük az autó teljesítményét, de jó látni a fejlődést."

Mindkét versenyző elégedetten számolt be a vizes pályán tapasztalt javulásról, és kiemelték, hogy a futamon még erősebbek lehetnek, ha nem esik az eső. "Száraz körülmények között még ütőképesebbek vagyunk, ezért jó versenyünk lehet" - mondta Massa, aki a 6. helyről várhatja a rajtot. Mögüle induló csapattársa, Bottas hozzátette: "A megfelelő irányba tartunk, és ez a srácok kemény munkájának eredménye. Még mindig erősebbek vagyunk száraz pályán, ezért reméljük, hogy nem fog esni az eső a versenyen, és még előrébb végezhetünk, mint ma."

A Williams száraz versenyben bízik Forrás: AFP

A Williams az előző két futamon mindkét pilótájával pontot szerzett, mindkétszer egy-egy 7. és 8. helyet gyűjtöttek be.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!