Vágólapra másolva!
A japán gyártó Forma-1-es főnöke ugyanakkor leszögezte, hogy 2015-ben, a visszatérés évében egyedül a wokingi istálló lesz az ügyfelük.

A Honda Forma-1-es főnöke elment a Kínai Nagydíj helyszínére, hogy belülről tanulmányozza a sport működését. Jasuhisa Arai a péntek délutáni hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Honda azért tér vissza, mert az idéntől élete lépett új motorszabályok miatt a fejlesztéseket fel lehet használni az utcai autókhoz is.

„A szabályváltozások arra ösztönzik az összes motorszállítót, hogy folyamatosan próbálják javítani az üzemanyag égésének hatékonyságát, a nagynyomású közvetlen befecskendezést, és még sok új technológiát” – nyilatkozta.

Forrás: Honda

„2015-ben csak a McLaren lesz az ügyfelünk”- tette hozzá. „Természetesen az a célunk, hogy jó szezonunk legyen 2015-ben, egyelőre erre az évre koncentrálunk, és nem gondolunk a távolabbi jövőre.”

„Ha lesznek csapatok, akik használni akarják a motorunkat, akkor szállíthatunk nekik 2016-tól, de jelenleg nincsenek ilyen terveink.”

Arai elárulta, hogy a Honda az angliai Milton Keynes-ben építi fel motorgyárát, amely idén júniusra készül el.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!