Vágólapra másolva!
A Red Bullnál óvatos bizakodással tekintenek a kínai hétvége hátralevő részére, mert délután Daniel Ricciardo csak fél másodperccel maradt el a nap leggyorsabbjának, Lewis Hamiltonnak a köridejétől.

Egész pénteken Daniel Ricciardo volt a gyorsabb a Red Bull versenyzői közül: az ausztrál délelőtt az első helyen végző Fernando Alonsótól egy másodperccel elmaradva a 3., a délután Lewis Hamilton mögött fél másodperccel a 4. helyet szerezte meg.

„Nem volt túl rossz a mai napunk. A gumik mindig kihívást jelentenek ezen a pályán, különösen a lágyak, mert úgy tűnik, a bal elsők hamar elhasználódnak. Az 1-es és a 13-as kanyar különösen rosszat tesz nekik – lehet is látni a gumitörmeléket a pálya szélén, de ez a pálya természetéből fakad. Igazán jónak tűnt a hosszú etapunk, több kört tudtunk megtenni, mint amennyire számítottunk” – nyilatkozta.

Ricciardo szerint a Red Bull valamelyest közeledett a Mercedeshez. „Szeretném azt hinni, hogy elkezdtük a felzárkózást, de szerintem ők nem adtak ki magukból mindent. Kis dolgokon javítunk folyamatosan, a hátrányunk viszont nagy, tehát nem fogjuk egy verseny alatt hirtelen ledolgozni, de úgy érzem, közeledtünk egy kicsit hozzájuk” – folytatta. „Apránként faragunk a hátrányunkból, remélhetőleg nem lesz túl késő, mire utolérjük őket”- nyilatkozta az ausztrál.

Daniel Ricciardo Forrás: Red Bull

Ricciardo csapattársa, Sebastian Vettel nem volt ennyire derűlátó a két szabadedzés után, amikor a Mercedesről beszélt. „Talán nem adtak bele mindent, nehéz megmondani. Még mindig ők a favoritok, és még mindig elég messze vannak tőlünk. Egy Mercedes mögött voltam a hosszú etapomon, és nekem úgy tűnt, azt csinálnak, amit csak akarnak. Számunkra jó nap volt a mai, de még nem vagyunk az ő szintjükön” – nyilatkozta.

„Nem volt komoly gondunk, a tesztelés szempontjából jó napot zártunk. Nagyon nyers volt a pálya, gondolom, csak a Forma-1-es autók mentek rajta. Még sok dolgunk van, különösen nekem személy szerint, mert még nem tartok ott, ahol szeretnék. Azért elértünk némi haladást” – folytatta a német, aki délelőtt a 9., délután az 5. helyet szerezte meg.

"A gumijaik átlagosan szemcsésedtek, de szerintem a többiek is így voltak ezzel. Javulni fog a helyzet, ahogy a hétvége folytatódik. Ha száraz marad a pálya, folyamatosan jobb lesz a tapadás, ha viszont esik, akkor kezdődik minden elölről”- tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!