Vágólapra másolva!
Szeretné, ha egyikükben sem maradna tüske az első helyért folytatott kemény küzdelem után. A német örül, hogy Bahreinben agresszívan tudott versenyezni.

Noha a Bahreini Nagydíj után Lewis Hamilton és Nico Rosberg is hangsúlyozta, hogy az első helyért zajló küzdelmük a sportszerűség határain belül maradt, a német szeretné, ha a Kínai Nagydíj előtt átbeszélnék a történteket csapattársával. A Mercedes két versenyzője többször is összecsapott Szahírban, az utolsó tíz körben pedig rendkívül izgalmas, kerék-kerék elleni csatát folytattak az első helyért. A gyorsabbnak tűnő Rosberg alulmaradt a küzdelemben, de nem neheztelt a keményen védekező Hamiltonra.

„Csak egyszer fordult elő, hogy úgy gondoltam, átlépte a határokat, ezt a rádión is jeleztem” – mondta Rosberg a csapattársáról. „A többi esetben nagyon keményen versenyeztünk, de megadtuk egymásnak a kellő tiszteletet.”

Rosberg elárulta, az nem tetszett neki, amikor Hamilton leszorította őt a pályáról, „mert ha ilyen gyors ütemben tol lefelé, akkor nehéz elkerülni a balesetet.” „Aki a belső íven van, az a főnök – amíg valaki elöl van, addig az ő kanyarjáról beszélünk” – magyarázta a német, aki azonban nem erre az egy incidensre szeretne emlékezni.

Hamilton és Rosberg az utóbbi évek egyik legizgalmasabb párharcát folytatta Forrás: AFP

„Az a lényeg, hogy többnyire kemény, de tiszteletteljes küzdelmet folytattunk” – jelentette ki. Rosberg ennek ellenére elengedhetetlennek tartja, hogy a csapat alaposan átbeszélje a párharc részleteit. „Szerintem teljesen normális, hogy egy ilyen verseny után, ahol ennyi minden történt, és ilyen intenzív csaták zajlottak, a csapat leül megbeszélni, mi történt” – vélekedett. „Ezzel biztosíthatjuk, hogy mindenki ismeri a másik álláspontját. Így könnyebben magunk mögött hagyjuk az eseményeket, és újra teljes gőzzel tudunk hajtani.”

Bár Rosbergnek nem sikerült megszereznie idei második győzelmét, elégedett volt a futamon mutatott támadó hozzáállásával. „Utólag úgy érzem, elég sokszor indítottam támadást, és tényleg mindent beleadtam” – mondta. „Még akkor is próbálkoztam a belső íven, amikor nem voltam túl jó helyzetben – elég agresszíven vezettem. Ha még keményebben támadtam volna, akkor valószínűleg nem sikerült volna célba érnünk.”

A Mercedes korábban elmondta, addig hagyják szabadon versenyezni a pilótáikat, amíg egymásnak nem ütköznek. A világbajnokságot egyébként továbbra is Rosberg vezeti, 11 ponttal Hamilton előtt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!