Vágólapra másolva!
27,5 millió dolláros fizetésével Alonso és Hamilton holtversenyben csak a 12. helyet szerezte meg a sportolók listáján. Több F1-es pilóta nincs is az első huszonöt között.

Mindössze két Forma-1-es versenyző szerepel az elmúlt év során legjobban kereső huszonöt sportoló listáján, amit szerdán közölt az ESPN. Bár a fizetések általában nem nyilvánosak, közvetett információk alapján viszonylag pontosan megbecsülhetők.

A listából kiderül, hogy aki degeszre akarja keresni magát, annak elsősorban az amerikai sportokkal érdemes próbálkoznia: a huszonhét szerencsésből tízen az MLB-ben és nyolcan az NFL-ben szerepelnek, egyikük pedig – Kobe Bryant – az NBA-t képviseli. A legtöbbet mégis egy bokszoló, Floyd Mayweather Jr. vághatta zsebre, persze nyilván csak képletesen, mert 73,5 millió dollárhoz igencsak bő nadrágra lenne szükség. Ő csaknem másfélszer annyit keresett, mint az 50,2 millió dollárjával a 2. helyet megszerző Cristiano Ronaldo, aki potom százezer dolláros előnnyel utasította maga mögé futballistatársát, Lionel Messit.

A Forma-1-et a drága sportok között tartják számon, holott a pilóták gázsija a nemzetközi összehasonlításban nem kiugróan magas. A legjobban Fernando Alonso és Lewis Hamilton keresett közülük – ők 27,5 millió dollárjukkal ironikus módon épp holtversenyben foglalják el a lista 12. helyét.

A riválisaik közül az ESPN szerint Sebastian Vettel és Jenson Button gazdagodott a legtöbbet az előző évben, de az ő fizetésüket „csak" 22 millió dollárra becsülik, amivel pont lecsúsztak a listáról. Igaz, annak összeállításánál a különféle bónuszokat és egyéni szponzori szerződéseket nem vették figyelembe, a valódi összegek ezért jóval magasabbak is lehetnek az említettnél.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!