Vágólapra másolva!
Meglepte őket az agresszív hangnem, amelyben a riválisuk még szigorúbb büntetés kiszabását javasolta a hétfői tárgyaláson. Ricciardo nem keseredett el amiatt, hogy nem kapta vissza a melbourne-i 2. helyet.

A Red Bullnál úgy érezték, a Mercedes nagyon agresszívan támadta őket a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság hétfői ülésén, amelyen Daniel Ricciardo melbourne-i kizárásnak ügyében döntöttek. A címvédő istálló azért fellebbezett, hogy Ricciardo visszakapja a versenyen elért 2. helyét, a Mercedes ügyvédje azonban elrettentésül még szigorúbb büntetés kiszabását kérte.

„Minden tiszteletünk mellett aggályosnak találjuk, hogy a Red Bull ilyen botrányos és tudatos módon figyelmen kívül hagyta a szabályokat, és úgy véljük, fennáll a veszélye, hogy ismét így fognak tenni" – érvelt Paul Harris. „Azért vagyunk itt, mert gondoskodni akarunk róla, hogy ez ne fordulhasson elő, és a szezon fennmaradó részében igazságos legyen a küzdelem." A tárgyaláson több másik alakulat képviselője is jelen volt.

A Red Bull elvesztette a Ricciardo kizárása elleni fellebbezést Forrás: AFP

Bár az ítélet végül csak a kizárást hagyta helyben, a Red Bull nem vette jónéven, hogy a Mercedes ellenük akarta fordítani a bíróságot. „Természetesen borzasztóan csalódottak vagyunk" – ismerte el Helmut Marko az eredményről a Kleine Zeitungnak. „Amíg nem kapjuk kézhez a részletes indoklást, nem mondhatunk többet, de azon még jobban megdöbbentünk, hogy a Mercedes milyen hangnemben és mennyire agresszíven érvelt ellenünk."

Ricciardo viszont nem keseredett el amiatt, hogy nem kapta vissza a pontjait. Noha elismerte, hogy csalódott, hozzátette: „Ha valamilyen hatással van rám, hát csak fokozza a motivációmat, hogy visszatérhessek a dobogóra" – jelentette ki. „Ahogy már azon a héten is említettem, inkább legyen jó versenyem, és fosszanak meg utólag a dobogótól, mint hogy egy vacak futam felénél kiessek valamiért."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!