Vágólapra másolva!
2005-ben ő vetett véget Michael Schumacher uralmának, de 2006 óta nem sikerült újra feljutnia a csúcsra, pedig továbbra is éhes a sikerre. Azt állítja, Kimi Räikkönennel jó viszonyban van.

Miután Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban, a Ferrari öt éve tartó uralmának véget vetve megnyerte a világbajnokságot, sokan azt jósolták neki, hogy megdöntheti Michael Schumacher rekordjait is. Akkor valószínűtlennek tűnt, hogy még nyolc évvel később is csak két vb-címe lesz, helyette azonban Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Jenson Button és Sebastian Vettel aratta a győzelmeket.

Alonso a CNN-nek most azt mondta, elégedett az eddigi pályafutásával, de a két címet nem tartja elégnek. „Soha nem hittem, hogy Forma-1-es versenyző lehetek, vagy nagydíjakat nyerhetek meg, ezért abban sem lehettem biztos, hogy szerezhetek két világbajnoki címet" – ismerte el. „Nagyon büszke vagyok a karrieremre, elégedett is vagyok vele. Ha most, a csata hevében kérdeznek meg, még mindig ki vagyok éhezve a sikerre és a győzelmekre, de azt elmondhatom, hogy a két vb-címet nem tartom elégnek."

Bár amikor a Ferrari 2014-től Kimi Räikkönent igazolta le Felipe Massa helyére, sokan arra számítottak, hogy ez meg fogja mérgezni Alonso viszonyát a csapattal. Ő azonban tagadja ezt, és úgy véli, a csapattársak közötti ellenségeskedést általában felfújják.

Alonso azt mondja, nincs ellenségeskedés közte és Räikkönen között Forrás: AFP

„Nagyon tehetségesnek tartom, és a jelenléte komoly segítséget jelent nemcsak nekem, hanem a csapatnak is, hiszen tudják, hogy ha elég jó autót építenek, Kimi szállítani fogja nekik az eredményeket" – mondta Räikkönenről. „Szerintem a kívülállók mindig felfújják, hogy milyen viszony van a csapattársak között."

„Kétségtelen, hogy ha jobb hírnévre vagy eredményre törekszel, le kell győznöd a csapattársadat. De az embereknek egyszer látniuk kellene, hogy milyen a hangulat nálunk egy találkozón vagy egy verseny utáni eligazításon. Semmiféle probléma nincs, csakis pozitív dolgok... A másik pilóta is konstruktív javaslatokat tesz. Mindannak ellenére, amit kívülállóként olvasni vagy hallani lehet, nagyon hatékony kommunikáció és csapatmunka zajlik."

Három forduló után, 26 pontjával Alonso az egyéni világbajnokság 4. helyén áll a Mercedes párosa, valamint Nico Hülkenberg mögött, és az eddig látottak alapján az idén is komoly fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy gyarapítani tudja a címeit.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!