Vágólapra másolva!
A balul elsült, frusztráló McLaren-es kaland után kis híján hátat fordított az F1-nek, mielőtt a Force India mentőövet dobott neki.

Sergio Pérez bemutatkozása a Force Indiánál nehezen kezdődött: Ausztráliában csak a 16. rajtkockát szerezte meg, és a 11. helyen ért célba, Malajziában pedig el sem tudott rajtolni egy műszaki hiba miatt. Múlt vasárnap, Bahreinben viszont végig érett versenyzéssel megszerezte pályafutása negyedik, a csapat második dobogós helyezését, és azt mondja, ennél több is várható tőle.

„Ez még csak a harmadik versenyem volt a csapatnál, de nagyon későn írtam alá a Force Indiához, ezért lassan illeszkedtem be. Mindenkit meg kellett ismernem" – mondta. „Így elképesztő, hogy már a harmadik hétvégén feljutottam a dobogóra."

Pérez – aki előző három dobogós helyezését a Saubernél szerezte 2012-ben – az előző szezont a McLarennél töltötte, ahol azonban csak két 7. hely volt a legjobb eredménye. A csapat a történetének egyik leggyengébb évét zárta, és Pérez elismerte, hogy nehéz volt megbirkóznia a helyzettel. Majdnem hátat is fordított a sportnak.

Pérez úgy érzi, még több is várható tőle Forrás: Sahara Force India

„Amikor a McLaren meghozta a döntését (a menesztésemről), nagyon csalódott voltam a történtek miatt" – magyarázta. „Azt mondtam magamnak, hogy ez nem nekem való. Bármit nem leszek hajlandó elfogadni. De aztán jelentkezett a Force India, és könnyű volt rábólintani az ajánlatukra. Sikerült megkötnünk a szerződést."

Noha csapattársa, Nico Hülkenberg annak ellenére több pontot szerzett, és az egyéni összetett 3. helyén áll, hogy Bahreinben vereséget szenvedett Péreztől, a mexikói versenyző bízik a sikeresebb folytatásban.

„Ilyen a Forma-1: egyik napról a másikra meg tudja változtatni az életünket" – mondta. „Visszatekintve nagyon büszke vagyok arra, amit elértem, de most a jövőbe kell tekintenem. Tudjuk, hogy az F1-ben könnyű hősből senkivé válni, és fordítva."

„A McLarennél nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem, segítettek sokkal jobb versenyzővé válni. De az idén a bahreini volt az első hétvégém, amikor semmilyen gondom nem adódott, és a tempóm ígéretes volt, úgyhogy már várom a folytatást."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!