Vágólapra másolva!
A csapat versenyigazgatója, Eric Boullier egyetért Jenson Buttonnal abban, hogy Bahreinben az ő autójuk volt a második leggyorsabb. Azt állítja, a mindkét pilótájuk kiesését okozó kuplunghibát orvosolták.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint a Mercedes előnye valóban nagy, de nem behozhatatlan. Jenson Button már közvetlenül a Bahreini Nagydíj után azt mondta, az ő autójuk volt a második leggyorsabb a mezőnyben, és Boullier egyetért vele. „Ha megnézzük Jenson teljesítményét, a Force Indiák előtt értünk volna célba" – mondta. „Ezért én is úgy gondolom, hogy a többiek közül mi voltunk a legjobbak."

„Támadó szellemben kell körüljárnunk a kérdést, hogy be tudjuk-e hozni a lemaradásunkat. Ez néhány futamon belül kiderül, de mindenképpen meg fogunk próbálni minél hamarabb felzárkózni. A hátrányunk jelentős, egy másodperc azonban behozható."

„Ismerek konkrét területeket, amelyeken fejlődhetünk, úgyhogy azt mondanám, a Mercedes mindenképpen beérhető."

A McLaren gyors volt Bahreinben Boullier szerint Forrás: AFP

Button a szahíri újraindításnál még az 5. helyen haladt, akkor azonban egy váltóprobléma miatt lelassult, és hamarosan fel is adta a küzdelmet. Később kiderült, hogy ugyanaz a kuplunghiba okozta a kiesését, mint korábban csapattársáét, Kevin Magnussenét, de Boullier szerint ez nem fog megismétlődni.

„Egyszeri eset volt" – jelentette ki a bahreini teszt második napján, szerdán. „Kijavítottuk a hibát, és ahogy ma és tegnap látszott, már nem is ismétlődött meg. Természetesen aggodalomra adott okot, hiszen két autónkat is elvesztettük miatt, de többé nem fog gondot okozni."

A McLaren a bahreini fiaskó ellenére továbbra is harmadik a konstruktőri összetettben, mindössze egy ponttal lemaradva a második helyezett Force Indiától.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!