Vágólapra másolva!
A finn szerint a csapat pontosan tudja, mit kell tennie, és biztos benne, hogy a következő versenyen jobban szerepelnek majd.

A Ferrari kiábrándító eredményt ér el a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon: Fernando Alonso és Kimi Räikkönen épphogy pontszerző helyen tudott célba érni, a 9. és 10. helyen végeztek. Idén eddig ezen a versenyen voltak a leggyengébbek, amiből sokan arra következtetnek, hogy a csapat leszállóágban van. A világbajnokságban mindössze a 12. helyen álló Räikkönen azonban azt állítja, a Ferrari tudja, hol kell javulnia, és a kemény munkájuknak hamarosan az eredményét is látjuk majd.

„Ezen a pályán volt a legnehezebb dolgunk, legalábbis papíron” – nyilatkozta a finn a bahreini hétvégéről. „Lesznek azonban új alkatrészeink, amelyekkel remélhetőleg javulni fogunk.”

Räikkönen szerint a Ferrari már gőzerővel dolgozik a problémák megoldásán, de egyik napról a másikra nem lehet látványos javulást elérni. „Tudjuk, mit kell tennünk. Az embereink 100 százalékos erőbedobással dolgoznak, de időre van szükségünk – ez tény” – mondta. „Nem vagyunk hülyék – most is dolgozunk néhány jó megoldáson.”

Räikkönen három futam alatt csak 7 pontot szerzett a Ferrarival Forrás: AFP

Räikkönen úgy véli, az idény harmadik futama után még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy a Ferrarit jelenleg a Mercedes, a Force India, a McLaren és a Red Bull is megelőzi a bajnokságban. „Sajnos most valóban nem túl szívderítő, amikor a verseny végén ránézünk az eredménylistára, de hiszek benne, hogy fordítani tudunk a helyzetünkön” – jelentette ki. „Ennél a csapatnál, és máshol is volt már nehéz időszakom, de biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk javulni.”

Noha a finn Bahreinben is küszködött, és az 5. rajthelyéről 5 pozíciót csúszott vissza a futam végére, azt állítja, hogy az F14 T vezethetősége határozottan javult az elmúlt hétvégén. „Ha az eredmények nem is mutatják, én jobbnak érzem az autómat” – árulta el. „Még sok munka vár ránk, de csak előre haladhatunk. Biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen erősebbek leszünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!