Vágólapra másolva!
A bahreini futam a kármentés jegyében zajlott a csapatnál, de Christian Horner ragyogónak látta Ricciardo teljesítményét, aki túlteljesítette az elvárásokat. Az élvezetes versenyzés miatt a 4. hely kárpótolja az ausztrált a dobogóért.

A Red Bull eddigi legjobb 2014-es versenyét zárta Bahreinben, ahol mindkét pilótájának sikerült pontot szereznie. Bár a hátrányuk így is nőtt az újra taroló Mercedes mögött, Christian Horner csapatfőnök örül, hogy nem szakadtak le még jobban tőlük. "Az, hogy legalább szereztünk néhány pontot, sok szempontból mérsékli a károkat" - mondta. "A legtöbbet hoztuk ki ebből a hétvégéből."

Elsősorban Daniel Ricciardo teljesítményéről volt elragadtatva, aki egy tíz rajthelyes büntetést követően - melyet a csapat bokszutcában elkövetett malajziai hibája miatt kapott - nagyot hajrázva kis híján a dobogóra is felállhatott.

"Túlteljesítette az elvárásokat, egyszerűen ragyogó volt. Mindig mosoly van az arcán, még olyankor is, amikor nem mennek jól a dolgai. A manővereivel bebizonyította, hogy képes a legjobb versenyzőkkel is tartani a lépést" - mondta róla Horner.

Az ausztrál versenyző sokat előzött, és az élvezetes küzdelmek jóvoltából nem bánkódik azon, hogy Nico Hülkenberg megelőzése után már nem maradt ideje az utolsó dobogós helyen befutó Sergio Pérez levadászására.

Ricciardo bemutatkozása a Red Bullnál jobban sikerült, mint várták Forrás: Red Bull

"Büszkének kell lennünk a 4. helyre. A Force Indiák gyorsak voltak az egyenesekben, ezért több körbe tellett, mire megelőztem Hülkenberget" - nyilatkozta az NBC-nek. "Kiváló verseny volt, folyamatosan harcoltam, végig pörögtem. Az ilyen futamokat imádjuk. Nekem nagyon tetszett, és biztos vagyok benne, hogy a többi versenyző is egyetért velem abban, hogy a legjobb érzés ilyen futamot teljesíteni és folyamatosan harcolni. Természetesen szép lett volna dobogóra állni, de egy ilyen verseny után a 4. hely is jó."

Ricciardo még Vettel mellett is elment a pályán, igaz, először nem komoly erőfeszítés árán, ugyanis a Red Bull felszólította a németet, hogy mivel különböző a taktikájuk, engedje el a csapattársát. Az autója végsebességére panaszkodó Vettel az Auto Motor und Sporttal közölte: felesleges lett volna keménykednie. "Rájöttem, hogy (Ricciardo) egyszerűen gyorsabb volt. Értelmetlen lett volna feltartani." Később, az újraindítás után viszont Ricciardo már erőből előzte meg a csapattársát.

Amikor arról kérdezték, hogy az eddig látottak alapján Ricciardót máris jobbnak lehet-e tartani elődjénél, Mark Webbernél, Vettel egyelőre nem foglalt állást. "Ezt igazságtalan lenne kijelenteni három futam után" - mondta Vettel. "Daniel egyértelműen jól végzi a munkáját, de az összehasonlítás nagyon nehéz."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!