Vágólapra másolva!
Ki kell cserélni a váltójukat az időmérő előtt, ami automatikusan büntetés von maga után. A Lotus és a Marussia szombat reggel megszegte a munkastopot.

Két versenyző, Valtteri Bottas és Esteban Gutiérrez öthelyes rajtbüntetést fog kapni az Ausztrál Nagydíj időmérője után, mivel a harmadik szabadedzésen mindkettejük autójában ki kellett cserélni a váltót. A Williams finn versenyzője mindössze két ellenőrző kört tudott megtenni szombat kora délután, mielőtt meghibásodott az autója. A csapat technikai igazgatója, Pat Symonds később a Sky Sportsnak elárulta, törmeléket találtak a sebességváltóban, ezért ki kell cserélniük az időmérő előtt.

Hasonlóan járt Esteban Gutiérrez is, aki szintén csak két kör megtételére volt képes a hiba felfedezése előtt. A 2014-es idényre egyébként szigorítottak a váltók élettartamára vonatkozó szabályokon, az eddigi öt helyett mostantól zsinórban hat nagydíjhétvégét kell egy sebességváltóval teljesíteni - ez alól csak a pénteki szabadedzések képeznek kivételt.

További két csapat, a Lotus és a Marussia pedig a munkastopra vonatkozó előírásokat szegte meg szombat reggel, de ezt a kihágást egyelőre büntetés nélkül megússzák. A munkastopot ugyanis évente hatszor minden csapat következmények nélkül megszegheti, de az idei évtől egy hétvégén csak egyszer szabad a megengedettnél tovább dolgozni. Az Ausztrál Nagydíjon reggel 5-kor kellett volna abbahagyni a munkát, a Lotusnak és a Marussiának azonban több időre volt szüksége ahhoz, hogy a pénteken küszködő autóikat felkészítsék a szombati napra.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!