Vágólapra másolva!
A La Gazzetta dello Sport pozitív változásokról adott hírt, de Sabine Kehm erre reagálva csak annyit közölt, hogy Schumacher változatlan állapotban, továbbra is az ébresztési fázisban van.

Szóvivője, Sabine Kehm újabb közleményt adott ki Michael Schumacher állapotáról, valószínűleg az olasz sajtóban megjelent híresztelésekre reagálva. A La Gazzetta dello Sport ugyanis a pénteki számában azt írta, hogy Schumachernek – akit január vége óta, fokozatosan próbálnak felébreszteni a mesterséges kómából – már nincs szüksége lélegeztetőgépre, és az ismerős hangokra is reagál.

A németet korábbi főnökei, Jean Todt és Ross Brawn is rendszeresen látogatják, és angolul beszélnek hozzá. Az FIA-elnök Todt a baleset óta szoros kapcsolatot tart fent a Schumacher kezelését felügyelő Gerard Saillant professzorral, aki naponta többször is információkat küld neki a hétszeres világbajnok állapotáról. A Schumacherrel a Benettonál, a Ferrarinál és a Mercedesnél is együtt dolgozó Brawn pedig a futamok közben, a csapatrádión folytatott beszélgetéseikből játszik le részleteket barátjának, hiszen „össze kell kötnie a saját életét a hangokkal.” Schumacher az elmúlt időszakban állítólag többször is mozgatta a karját, a kezét és az ujjait.

Schumacher tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet Forrás: AFP

A La Gazzetta dello Sport egyik újságírója beszélt is Kehmmel, aki a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo társaságában rövid látogatást tett a Genfi Autószalonon. „Hogy Michael túl van-e az életveszélyen? Mondhatjuk, hogy igen, de még mindig súlyos az állapota, ezért nehéz lenne azt mondani, hogy minden kockázat elhárult. Annyi azonban biztos, hogy a helyzet már nem olyan kritikus, mint korábban” – idézi a La Gazzetta dello Sport Kehmet, aki nem beszélt arról, hogy a december végén síbalesetet szenvedett Schumacher valóban önállóan lélegzik-e.

A hétszeres világbajnok menedzsmentje péntek délelőtt újabb közleményt adott ki, melyben annyit árultak el, hogy Schumacher „még mindig az ébresztési fázisban van, a helyzet nem változott.” A németért aggódókat ismételten arra kérték, hogy olyan információkat ne kezeljenek valós hírként, amelyeket Schumacher kezelőorvosai nem erősítettek meg.

A La Gazzetta dello Sport cikkére a Forma-1 korábbi főorvosa, Gary Hartstein is reagált. Ő kételkedve fogadta a híreszteléseket – úgy véli, ha Schumacher valóban önállóan lélegezne, a családja „habozás nélkül hivatalosan is megerősítené ezt.” Szerinte a karjával tett mozdulatok „semmit nem jelentenek”, ha nem szándékosan történnek, de továbbra is arra biztatja Schumacher szeretteit, hogy folyamatosan beszéljenek hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!