Vágólapra másolva!
A Forma-1 nagyura biztosra veszi, hogy a következő években Baku utcáira is ellátogat a mezőny. Egy korábbi nagydíjhelyszín, az amerikai Long Beach is fontolgatja a visszatérést.

Bernie Ecclestone már többször utalt rá, hogy a közeljövőben Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban is szeretne nagydíjat rendezni, most pedig azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a versenyre akár a következő idény végén sor kerülhet. Az utcai futam megrendezését az Ecclestone-nal folyamatos kapcsolatban álló Flavio Briatore tenné lehetővé, akinek több érdekeltsége is van Bakuban, legutóbb például egy divatüzletet nyitott a városban.

„Versenyezni fogunk Azerbajdzsánban” - jelentette ki a Daily Mailnek Ecclestone, aki szerint nem kell már sokat várni az első futamra. „Ők már arról beszélnek, hogy 2015-ben megrendeznék a versenyt – ez talán kicsit korai időpont, bár a szezon végén lehetségesnek tartom. A 2016-os debütálás azonban valószínűbb.”

Előfordulhat, hogy éveken belül egy korábbi versenyhelyszínen, a Long Beach-i utcai pályán is viszontláthatjuk a Forma-1 mezőnyét. A kaliforniai városban 1976 és 1983 között nyolc Forma-1-es futamot rendeztek, utána pedig az amerikai CART, majd az IndyCar mezőnyét látta vendégül. A pálya jelenleg is szerepel az IndyCar versenynaptárában, a szériával kötött szerződésük azonban 2015-ben lejár, és a hírek szerint fontolóra vennék a Forma-1-es visszatérést.

Köztudott, hogy Ecclestone szívesen rendezne utcai versenyt az Egyesült Államokban, de több helyszínhez hasonlóan Long Beach-ben is problémát jelenthetnek az anyagiak. Az IndyCar futam megrendezésére a város évente körülbelül 2 millió dollárt költ, az F1-es verseny költségei viszont ennél jóval magasabbak lennének. A pályát és az azt övező létesítményeket ráadásul alaposan fel kellene újítani, hogy megfeleljenek a Forma-1 szigorú előírásainak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!