Vágólapra másolva!
Peter Prodromou aerodinamikai főnök átigazolt volna a wokingi istállóhoz, de úgy tűnik, a Red Bullnak sikerült őt maradásra bírnia.

A McLaren múlt októberben jelentette be, hogy sikerült átcsábítania magához a Red Bull aerodinamikai főnökét, Peter Prodromout. Ez érzékeny veszteségként érte az előző négy világbajnokság győztesét, mert a szakember jelentős szerepet játszott a csapat uralmában, sőt egyesek a technikai igazgató, Adrian Newey jobbkezének tartják.

Az istálló főnöke, Christian Horner már tavaly egyértelművé tette, hogy a Prodromout még sokáig – feltehetően 2014 végéig – szerződés köti a Red Bullhoz, és előtte nem is áll szándékukban elengedni. Ám James Allan szakíró a blogjában arról számol be, hogy a Red Bull megakadályozhatta a távozását, meggyőzve őt arról, hogy mégis maradjon náluk.

Ez ugyan okozna némi jogi bonyodalmat, mert Prodromout valószínűleg már érvényes szerződés köti a McLarenhez, ezt azonban a kötbér kifizetésével, amit a Red Bull könnyedén megengedhet magának, el lehetne hárítani.

Ahogy Allen is megjegyzi, a manőver emlékeztet arra, ahogy a McLaren a 2000-es évek elején megakadályozta az akkor még náluk dolgozó Newey távozását. Ő a Red Bull elődjével, a Jaguar Racinggel állapodott meg, de Ron Dennis később rávette, hogy folytassa a munkát a McLarennél.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!