Vágólapra másolva!
A Mercedes és a Force India Silverstone-ban, a Toro Rosso Misanóban vitte pályára "promóciós céllal" az új autóját. Daniel Juncadella a Force India új tartalékpilótája. 

Bár a hivatalos tesztnapok száma szigorúan korlátozott a Forma-1-ben, a csapatok alkalmanként promóciós céllal - általában reklámfilm-forgatás ürügyén - a kijelölt tesztnapokon kívül is pályára vihetik az autóikat. Ezt használta ki a Mercedes, a Force India és a Toro Rosso pénteken, amikor a téli tesztek kezdete előtt négy nappal kipróbálták a 2014-es autóikat.

A Mercedes két órán belül 40 kilométert tett a W05-össel Silverstone-ban, az autót Nico Rosberg vezethette. A csapat még nem mutatott képeket az új modellről, az autót január 28-án, a jerezi teszt első napján leplezik csak le. A Toro Rosso az olaszországi Misanóban dolgozott az STR9-essel, és Jean-Eric Vergne mellett az orosz újonc, Danyiil Kvjat is lehetőséget kapott.

A Force India szintén Silverstone-ban próbálta ki először a VJM07 elnevezésű új autóját - amelyről szerdán tettek közzé egy képet -, a volánnál az istállóhoz visszatérő Nico Hülkenberg ült. Az indiaiak pénteken azt is bejelentették, hogy az idei szezonban Daniel Juncadella csatlakozik hozzájuk tartalékpilótaként. A 2012-es Forma-3-as Európa-bajnokság győztese tavaly a DTM-ben szerepelt, de a Ferrarival és a Williamsszel már Forma-1-es autót is tesztelt korábban. A 22 éves spanyol a német túraautó-bajnokságban idén is folytatja a versenyzést, miközben néhány pénteki szabadedzésen a Forma-1-ben is szerepet kaphat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!