Vágólapra másolva!
A wokingi istálló Kevin Magnussen WSR-es ellenfelét is leigazolta, valamint meghosszabbította szponzori szerződését a Santanderrel.

A McLaren bejelentette, hogy Stoffel Vandoorne-t, a Formula Renault 3.5 tavalyi 2. helyezettjét igazolta Forma-1-es tartalékpilótájának. A 21 éves belga a WSR-ben töltött bemutatkozó idényében négy győzelmet aratva azzal a Kevin Magnussennel küzdött a bajnoki címért, akit a McLaren 2014-re versenyzőnek szerződtetett a menesztett Sergio Pérez helyére. Mindketten a wokingi istálló tehetségkutató programjának tagjai.

„Hetente legalább egyszer, néha többször is ellátogatok a McLaren Technology Centre-be, és az elmúlt időszakban sokszor dolgoztam a szimulátorral, hogy segítsek a mérnököknek a 2014-es Forma-1-es autó, az MP4-29 kifejlesztésében" – mondta Vandoorne, aki a GP2-ben, az ART csapatot képviselve versenyezni is fog az idén. „Emellett keményen dolgoztam a fizikai és mentális felkészültségemen is az elmúlt év során. A McLaren tehetségkutató programja ebből a szempontból fantasztikus volt."

A McLaren csütörtökön közölte azt is, hogy több évre meghosszabbította szponzori szerződését Santanderrel, az eurozóna legnagyobb bankjával, amellyel 2007 óta működik együtt. A cég még Fernando Alonsóval együtt csatlakozott az istállóhoz, de a spanyol versenyző vártnál korábbi távozása után sem szakított a McLarennel.

Bár a wokingi istálló pénteken névadó szponzor nélkül fogja bemutatni a 2014-es modelljét, a menedzsment azt állítja, az idei költségvetésük ennek ellenére is nagyobb lesz, mint valaha.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!