Vágólapra másolva!
Miután a Force Indiától menesztették, ott folytatja, ahol előzőleg abbahagyta. A német túraautó-bajnokságból annak idején bajnokként távozott. A Mercedes F1-es tartalékpilótája is lehet.

Paul di Resta idén a DTM-ben folytatja a pályafutását, miután a Force Indiától Nico Hülkenberg és Sergio Pérez érkezése miatt csapattársához, Adrian Sutilhoz hasonlóan neki is távoznia kellett. A 27 éves versenyzőnek az a Mercedes dobott mentőövet, amellyel 2010-ben megnyerte a német túraautó-bajnokságot, mielőtt továbblépett a Forma-1-be, ahol három szezont töltött el. A legjobb eredménye két 4. hely volt.

A skót nem rejtette véka alá, hogy a DTM-ben azonnali sikerekre vágyik. „Három éve nem álltam a dobogón, jóllehet, néha az F1-ben is közel kerültem hozzá" – mondta. „Már az első versenyen a győzelem lesz a célom. Nem akarok magamnak sok időt adni a beilleszkedésre. Lehet, hogy mégis várnom kell majd egy kicsit, de azért írtam alá a szerződésemet, mert bajnok akarok lenni."

„Én nyertem utoljára bajnokságot a Mercedesszel, és ők többek között azért hoztak vissza engem ide, hogy újra elhódítsam nekik a címet."

Di Resta 58 nagydíj után fejezi be az F1-es pályafutását Forrás: Force India

Az Autosport úgy tudja, amellett, hogy a DTM-ben versenyez, Di Resta idén a Mercedes F1-es tartalékpilótája is lehet, bár állítása szerint ilyen szerződést még nem írt alá. „Szeretnék kapcsolatban maradni az F1-gyel, és azt hiszem, a tapasztalataimnak köszönhetően a csapat hasznára válhatok" – tette hozzá. „Még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy visszakerüljek, ha alkalom adódik rá. A DTM-ben indulni van értelme, de érdemes lesz kombinálni valamilyen F1-es szerepvállalással. Ott tartom a lábamat az ajtónyílásban, hátha jön valami."

Di Resta már részt vesz a Mercedes ezen a héten kezdődő, algarve-i DTM-tesztprogramjában is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!