Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok szerint a spanyol túl keményen fog hajtani, és a turbómotorok is Räikkönen stílusának kedvezhetnek. A finnt az is segíteni fogja, hogy nem kell a pénz miatt aggódnia.

A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen szerint Kimi Räikkönen lesz a Ferrari erősebb versenyzője a 2014-es szezonban. Az idény egyik legizgalmasabb kérdése, hogy az olaszokhoz visszatérő finn mit kezd a csapatnál négy éven át első számú versenyzőnek számító Fernando Alonsóval. Häkkinen szerint a spanyolt a túlzott akarása hátráltathatja, honfitársának pedig segíthetnek az autókat érintő szabályváltozások.

„Szerintem a turbómotoros autók tökéletesen illenek majd Kimi vezetési stílusához. Alonso túl keményen hajt, ezért úgy gondolom, Kimi le fogja győzni őt” – magyarázta Häkkinen az Ilta Sanomatnak írt rovatában.

Räikkönen két év után hagyta el a Lotust Forrás: AFP

Noha a rali-világbajnokságban tett kitérője után Räikkönen az elmúlt két évben sem vallott szégyent a Lotusnál, Häkkinen úgy érzi, honfitársa a Ferrarinál teljesedhet ki újra. Szerinte a 2007-es világbajnok teljesítményére pozitívan hathat, hogy az elmúlt évekkel ellentétben nem kell az anyagiak miatt aggódnia. A Lotustól való távozásához ugyanis nem titkoltan hozzájárult, hogy rendszeresen késve kapta meg a fizetését, és a csapat az autó fejlesztésére sem tudott a többi élcsapathoz hasonló összegeket fordítani.

„Mindenki tudja, hogy a Ferrari óriási anyagi forrásokkal rendelkezik, amit a szezon közben fejlesztésre tudnak fordítani. A fejlesztések akkor sem állnak le, ha elveszítenek néhány jó mérnököt” – vélekedett Häkkinen. „Kiminek ezúttal a pénz miatt sem kell aggódnia – a Ferrarinál minden a rendelkezésére áll majd.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!