Vágólapra másolva!
A Mercedeshez és a Caterhamhez hasonlóan a jerezi nyitónapon gördül majd a nyilvánosság elé. Legalább öt csapat ott lesz az első teszten.

A Red Bull bejelentette, hogy január 28-án, a 2014-es előszezon első tesztnapjának kezdete előtt húsz perccel leplezi le új versenyautóját. Ahogy az elmúlt években megszokottá vált, az RB10-nek nem tartanak formális bemutatót.

Bár a tavalyi konstruktőri összetett 4. helyezettjénél, a Lotusnál már korábban elismerték, hogy az autójuk nem készül el az első tesztre, és szerintük az átfogó szabálymódosítások miatt több másik csapat programja is késedelmet szenved, már öt istálló erősítette meg, hogy ott lesz Jerezben. Három – a Red Bull, a Mercedes és a Caterham – új modellje az első tesztnap reggelén, míg a McLaren január 24-én, a Ferrari pedig január 25-én gördül a nyilvánosság elé.

Az idén összesen 12 tesztnapot rendeznek a megszokott 16 helyett, és egyesek arra számítanak, hogy rengeteg műszaki hiba fogja hátráltatni a csapatok felkészülését.

A bemutatók időpontjai:

Január 24. - McLaren
Január 25. - Ferrari
Január 28. - Red Bull
Január 28. - Mercedes
Január 28. - Caterham

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!