Vágólapra másolva!
A Ferrari január 25-én leplezi le új autóját, amelynek nevéről a közönség szavazással fog dönteni. 

A csapatok közül negyedikként szerdán a Ferrari is elárulta, mikor láthatjuk először a 2014-es szezonban használt autóját. Az olaszok három nappal az első téli teszt kezdete előtt, január 25-én fognak képeket közölni az új modelljükről, valamint különféle multimédiás eszközökkel az autó főbb jellegzetességeit is elmagyarázzák.

Az új autó nevét egyelőre nem lehet tudni, ezt ugyanis idén a rajongókkal közösen fogják kiválasztani. A Ferrari öt lehetséges verziót adott meg – F14 T, F14 Scuderia, F14 Maranello, F166 Turbo és F616 -, a közönség ezek közül szavazhat a számára legszimpatikusabb opcióra a csapat hivatalos honlapján, valamint a Twitter és Facebook oldalukon. A szavazás szerdán indult, a választott névre január 24-én derül majd fény.

A csapat által használt nomenklatúra nem egységes: az elmúlt évek Ferrarijainak típusjele időben visszafelé haladva rendre F138, F2012, 150 Italia, F10, F60 és F2008 volt, a legutóbbi turbómotoros modelljüket, az 1988-asat pedig F1/87-88C-nek nevezték.

A Ferrari 2013-as autója az F138 nevet viselte Forrás: AFP

A rajongók emellett kérdéseket is feltehetnek a Ferrari csapatfőnökének, Stefano Domenicalinak, valamint a két versenyzőnek, Fernando Alonsónak és Kimi Räikkönennek. A legérdekesebb kérdésekre adott válaszokat egy videóban gyűjtik majd össze, amely a bemutató napján lesz látható.

A Ferrarin kívül eddig három csapat jelentette be az új autója leleplezésének dátumát: a McLaren január 24-én az interneten mutatja be a 2014-es modelljét, az új Mercedest és a Caterhamet pedig a jerezi teszt első napján, január 28-án leplezik le.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!