Vágólapra másolva!
John, aki az egész Forma-1-es paddockban népszerű volt, 70 éves korában, valószínűleg szívrohamban halt meg.

Vasárnap, 70 éves korában váratlanul elhunyt Jenson Button édesapja, John, aki egyetlen kivételével az összes F1-es versenyére elkísérte a fiát, és barátságos természete révén a paddock egyik legnépszerűbb figurája volt. Franciaországi otthonában érte a halál.

„Még várunk a megerősítésre, de az első jelek szívrohamra utalnak. John egy közeli barátja, aki vasárnap meglátogatta őt, értesült először a tragikus hírről" – közölte Button menedzsmentje. „John gyermekeit, Jensont, Natashát, Samanthát és Tanyát, az egész családot lesújtották a történtek, és kérik, hogy tartsák tiszteletben a privát szférájukat ezekben a nehéz pillanatokban."

John Button az 1970-es években maga is belekóstolt az autóversenyzésbe, konkrétan a rallykrosszba, sőt az 1976-os brit nemzeti bajnokságban 2. lett bogárhátújával, melyet jellegzetes festése folytán kolorádóbogárnak becéztek. Fiát, Jensont is egyik vetélytársáról és barátjáról, Erling Jensenről nevezte el.

Jenson Button az édesapjával, Johnnal 2007-ben Forrás: AFP/Paul Crock

Az idősebb Buttont a Forma-1 egész közössége szerette, a halálhíre hallatán szinte az összes versenyző azonnal részvétét fejezte ki a családjának a Twitteren. „Annyira sajnálom, hogy John Button eltávozott! Nagyszerű ember volt, sokaknak fog hiányozni – köztük nekem is. Nyugodjék békében" – írta például Nico Hülkenberg. Mario Andretti azt üzente, „Jenson, úgy hiszem, John azt szerette a legjobban az életben, hogy a te apukád lehetett. Köszönjük, hogy megosztottad velünk őt! Borzasztóan sajnálom."

Részletesen nyilatkozott Buttonról a McLaren főnöke, Martin Whitmarsh is. „Hosszú F1-es pályafutásom alatt sok versenyző édesapjával találkoztam, de bizton állíthatom, hogy John alighanem elkötelezettebb volt a fia mellett, mint bárki más közülük" – mondta. „Már azóta, hogy kisfiúként elkezdett gokartozni, segítette őt, mindig igyekezett előteremteni a pénzt a következő versenyére. Ahogy Jenson egyre idősebb lett, és folyamatosan aratta a győzelmeket, John mellette maradt, végig ő volt a leglelkesebb támogatója."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!