Vágólapra másolva!
Egy barátnőjét filmező német turista véletlenül rögzíthette az F1-pilóta esését a francia sípályán.

A Der Spiegel című német lap úgy tudja, hogy a Francia-Alpokban lévő sípályán egy 35 éves, légiutas-kísérőként dolgozó férfi síelő barátnőjét filmezte a telefonjával, eközben pedig Michael Schumacher balesetét is megörökítette.

Az esseni férfi felvételén a háttérben - kissé elmosódva - látszik a viszonylag lassan, a szemtanú szerint legfeljebb húsz kilométer per órás sebességgel lesikló Schumacher. A Forma-1-es pilóta két kijelölt pálya között siklott, ahol elesett, és egy sziklába ütötte a fejét. A felvételt a férfi a Spiegelnek is megmutatta, és azt tervezi, hogy a balesetet vizsgáló francia hatóságokhoz is eljuttatja.

Michael Schumacher 2005-ben, egy olaszországi sípályán. Forrás: AFP/Ercole Colombo

A Forma-1-es pilóta bukósisakján egy GoPro kamerát viselt, amelyet családja a hatóságok rendelkezésére bocsátott, de azt még nem tudni, hogy a kifejezetten aktív tevékenységhez fejlesztett, strapabíró készülék felvételre volt-e kapcsolva a baleset idején. A hatóságoknak azt is vizsgálniuk kell, hogy a méribeli sípálya üzemeltetői felelősek-e a balesetért, a pályák megfelelő módon ki voltak-e jelölve.