Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnokot helikopterrel szállították kórházba egy francia sípályáról. A hivatalos tájékoztatás szerint súlyos, de nem életveszélyes fejsérülést szenvedett, viszont állítólag estére romlott az állapota. 

A BBC híradása szerint a tavalyi versenyszezon végén második visszavonulását bejelentő Michael Schumacher a franciaországi Méribelben szenvedett balesetet szabad terepen való síelés közben. A mentők 8 percen belül megérkeztek a vasárnap délelőtt 11 óra 7 perckor pórul járt Forma-1-es pilótához, majd helikopterrel a közeli Moutiers kórházába szállították.

A Radio Monte Carlo Sport meg nem nevezett források alapján 21:30-kor azt írta, hogy a sportoló állapota romlott, agyvérzést kapott, az állapota pedig kritikusra is fordulhat. Hivatalos tájékoztatást este tízig ígértek, de még fél tizenegyig nem adtak.

Christophe Gernignon-Lecomte, a Méribel síközpont igazgatója délután azt mondta, Schumachert „megrázta az esés, de eszméleténél volt. Lehet, hogy szenvedett valamilyen fejsérülést, amely azonban nem lehet túl komoly." Hozzátette róla, hogy „sisakot viselt, a fejét egy sziklába ütötte be", a Reutersnek pedig megjegyezte, hogy "nagyon izgatottnak tűnt", miközben ellátták az orvosok. A helyi hatóságok már vizsgálják a a baleset körülményeit.

Az ismert F1-es szakíró, James Allen francia forrásaira hivatkozva a BBC-nek később úgy nyilatkozott, Schumacher „sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek." Ezt a Sky Sportsnak megerősítették a hegyimentők is, akik "viszonylag súlyosnak" nevezték a német fejét ért traumát. A versenyző szóvivője, Sabine Kehm a közvélemény megértését kérte, amiért „nem adhatunk ki folyamatosan új információkat az egészségi állapotáról", annyit azonban elárult, hogy Schumacher nem volt egyedül, amikor elesett. A BBC szerint a családjával, többek között 14 éves fiával síelt a Francia Alpok népszerű terepén.

2006. január 13-án, az olaszországi Madonna di Campiglióban síelés közben készült kép Forrás: Origo

A hétszeres világbajnok, aki január 3-án fogja ünnepelni 45. születésnapját, a civil életben is rajong a sebességért, Méribelben egy háza is van. Miután 2006-ban először vonult vissza, sokáig versenymotorozott, ám ezt egy 2009 februárjában történt súlyos baleset miatt, melynek során a fejére esett, abbahagyta. Akkor olyan komoly csigolyasérülést szenvedett, hogy az orvosai szerint valószínűleg nem élte volna túl az esést, ha a nyaka a Forma-1-ben szerzett edzettségének köszönhetően nem szokatlanul erős.

Ez a baleset volt az egyik oka annak, hogy a Ferrari hívása ellenére abban az évben nem tudta helyettesíteni a sérült Felipe Massát. 2010-ben így is visszatért, és három szezont töltött a Mercedesnél.

Schumachert a BBC szerint most ugyanaz a gerincspecialista, Gérard Saillant kezeli, aki a motorbalesetét követően is a gondját viselte.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!