Vágólapra másolva!
A Forma-1 nagyura szerint így lehetne igazán nyílttá tenni a bajnokságot, de azt sem tartja kizártnak, hogy januárban teljesen eltörlik a dupla pontos szabályt.

Az elmúlt hetekben rengetegen illették negatív kritikával a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által elfogadott új szabályt, mely szerint 2014-től az idény utolsó nagydíján dupla pontokat osztanak ki a csapatoknak és a versenyzőknek. Bernie Ecclestone a The Daily Telegraph-nak elmondta, támogatja a dupla pontok bevezetését, de ő nem csak az utolsó fordulón adna több pontot az első tíz helyezettnek.

"Én azt szeretném, ha az utolsó három versenyért lehetne dupla pontokat szerezni" - nyilatkozta. "Ez azt jelentené, hogy a bajnokság a szezon legvégéig izgalmas maradna a rajongók, a sajtó és a tévécsatornák számára is."

Ecclestone megint módosítana a szabályokon Forrás: AFP


A csapatok közül eddig a Red Bull és a Ferrari kritizálta nyíltan a december elején elfogadott szabályt. Az olaszok elnöke, Luca di Montezemolo mesterkéltnek nevezte, hogy ilyen módon szeretnék életben tartani a bajnoki küzdelmet, és szerinte Ecclestone nyomást helyezett a csapatokra, ezért szavazták meg a módosítást. Bár Montezemolo szerint 2014-ben biztosan érvényben lesz az új szabály, Ecclestone úgy gondolja, a Stratégiai Munkacsoport következő találkozóján mégis elvethetik az ötletet.

"Könnyen előfordulhat, hogy a következő gyűlésen, januárban végleg eltörlik a szabályt. Szerintem vagy az utolsó három futamon kellene dupla pontokat kiosztanunk, vagy semmikor" - jelentette ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!