Vágólapra másolva!
Nico Rosberg Mercedesén egy prototípus abroncs robbant fel csütörtökön, ezt a későbbiekben nem használják majd. A Pirelli még vizsgálja, mi okozta a defektet.

A bahreini gumiteszt csütörtöki napján történ incidens ellenére a Pirelli azt ígéri, a csapatok biztonságos gumikkal versenyezhetnek majd a 2014-es idényben. Nico Rosberg a jövő évi gumikat tesztelte csütörtök délelőtt, amikor 320 km/órás tempónál defektet kapott az egyenesben. Az autója megrongálódott, ezért a Mercedesnek idő előtt be kellett fejeznie a tesztet.

A Pirelli a háromnapos teszt befejezése után elmondta, Rosberg a defekt pillanatában prototípus gumikat használt, amelyek „a szerkezet és az összetétel szempontjából is innovatívak voltak, hiszen azért dolgozunk, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást a következő idényre.”

A Pirellit rengeteg kritika érte az elmúlt években Forrás: AFP

A Rosberg autóján felrobbanó abroncsokat eddig csak a laboratóriumban tesztelték, és a pályán nem is fogják többet használni őket. A Pirelli szerint a gumiteszteken előfordulhatnak hasonló incidensek, hiszen a kísérletezéssel pont az a céljuk, hogy minél jobbá és biztonságosabbá tegyék az abroncsokat.

„Nem is kérdéses, hogy a következő évi világbajnokság futamaira biztonságos gumikat szállítunk majd” – állt a gyártó közleményében. „Kivizsgáljuk, mi okozta a defektet Rosberg autóján, az eredményeket pedig az FIA-val és a csapatokkal is közölni fogjuk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!