Vágólapra másolva!
A német 320 km/órás tempónál kapott váratlan defektet a Bahreinben zajló gumiteszten, az autón keletkező sérülések miatt nem is tudják folytatni a gyakorlást.

A Mercedes nem tud részt venni a kedd és csütörtök között zajló bahreini gumiteszt utolsó néhány órájában, miután Nico Rosberg csütörtök délelőtt nagy tempónál defektet kapott, és a sérült autóját már nem tudják időben megjavítani. A 2014-es abroncsok tesztelésére szolgáló, kedd óta tartó gyakorlásról eddig semmilyen információ nem szivárgott ki, a Mercedes defektjét azonban a Pirelli is megerősítette.

A defektről először Nico Rosberg számolt be a Twitteren, de nem sokkal később már le is törölte az üzenetet a közösségi oldalról. „Épp most pördültem meg 320 km/órás tempóval a bahreini egyenesben, miután az abroncsom előzetes figyelmeztetés nélkül felrobbant” – írta a német. „Ennek köszönhetően most szükségem van egy kis WC-papírra…”

A Mercedes három másik csapattal együtt a 2014-es gumikat tesztelte Forrás: AFP

Az Autosport úgy tudja, Rosberg semminek nem ütközött neki a defekt után, az autón azonban így is javításokra lenne szükség, ezért döntött úgy a Mercedes, hogy idő előtt befejezik a gyakorlást. A Pirelli szóvivője elmondta, a gumi meghibásodása nem ad okot aggodalomra.

„Bahreinben privát gumiteszt zajlik, ezért bizalmasan kezeljük az ott gyűjtött adatokat” – nyilatkozta. „Hasonló incidensek azonban előfordulhatnak, pont erre való a tesztelés. A programunk a tervek szerint folytatódik.”

A bahreini gyakorláson négy csapat, a Red Bull, a Ferrari, a Toro Rosso és a Mercedes vesz részt a 2013-as autójával.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!