Vágólapra másolva!
Négy csapat keddtől csütörtökig köröz majd Bahreinben, hogy segítsen a Pirellinek a 2014-es gumik specifikációjának véglegesítésében.

December 17. és 19. között, azaz keddtől csütörtökig négy csapat – a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és a Toro Rosso – fog tesztelni Bahreinben, hogy segítsen a Pirellinek véglegesíteni a 2014-es gumik prototípusát.

Az olasz cég, amelynek nemrég a 2014-től 2016-ig tartó időszakra is meghosszabbították az exkluzív beszállítói szerződését, azért akarta még az idén élesben kipróbálni a következő idényre tervezett abroncsokat, hogy azokkal ne legyen probléma, amikor január végén teljes erővel megkezdődik az előszezoni tesztelés. Bár Bahreinben még mindenki a V8-assal hajtott 2013-as autóját fogja használni, és az új V6-os turbómotorok sokkal keményebben terhelik majd meg a hátsó gumikat, a Pirelli így is értékes adatokhoz juthat.

A gyakorlásra az összes csapatot meghívták, de csak hatan vállalták a közel-keleti kiruccanás költségeit. A McLaren és a Force India később közülük is visszalépett a teszttől, amelyen a versenyzők közül Nico Rosberg, Jean-Eric Vergne, valamint a Toro Rosso orosz újonca, Danyiil Kvjat ül majd autóba.

A teljes lista:

KeddSzerdaCsütörtök
Red BullSébastien BuemiSébastien BuemiSébastien Buemi
MercedesNico RosbergNico RosbergNico Rosberg
FerrariPedro de la RosaPedro de la RosaJules Bianchi
Toro RossoJean-Eric VergneJean-Eric Vergne (de)
Danyiil Kvjat (du)
Danyiil Kvjat

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!