Vágólapra másolva!
Elégedett volt a benyomásaival. Hangsúlyozza, hogy már nem érdemes tovább rágódni az újabb világbajnoki vereségen.

Fernando Alonso máris elkezdhetett megismerkedni a Ferrari 2014-es autójával, igaz, egyelőre csak a szimulátorban, ahol a csapat honlapja szerint múlt pénteken kimerítő programot bonyolított le.

„Elégedett vagyok azzal, ahogy a napom a szimulátorban alakult" – mondta. „Sikerült mindent elvégeznünk, ami a programunkban szerepelt. Jó érzés volt újra vezetni, még akkor is, ha csak virtuálisan. Rengeteg ötletet kipróbáltunk a mérnökökkel: egyelőre a tanulási folyamat elején tartunk. Lépésről lépésre haladunk, és örömmel tölt el, hogy ehhez én is hozzájárulhatok."

Alonso a tesztelés után helikopterrel Rómába repült, ahol egy jótékonysági rendezvényen a Ferrari elnökéhez, Luca di Montezemolóhoz csatlakozott, szombat este pedig részt vett a csapat hagyományos karácsonyi vacsoráján. Ott tartott egy rövid beszédet is, amelyben elismerte, hogy nem volt könnyű megemésztenie az újabb 2. helyet Sebastian Vettel mögött, de azt mondta, a Ferrarinak már a jövőre kell koncentrálnia.

Alonso már csak a jövővel foglalkozik Forrás: AFP

„A következő évben megpróbálunk jobban szerepelni, és tudom, hogy mindannyian keményen dolgoztok ennek érdekében" – mondta a csapat személyzetének. „Új szabályok jönnek, emiatt még több lett a munka, de számíthattok rá, hogy mi maximális erőbedobással igyekszünk fizikailag és mentálisan is száz százalékosan formába hozni magunkat a márciusi idénynyitóig."

„Fontos időszak vár ránk, úgyhogy Forza Ferrari!"

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!