Vágólapra másolva!
A svájci istálló elsőként jelentette be, hogy a C33-as névre keresztelt 2014-es autójuk átesett az FIA kötelező töréstesztjein.

A csapatok közül elsőként a Sauber jelentette be, hogy a 2014-es autójuk kasztnija átesett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által előírt összes kötelező törésteszten. Amelyik autó nem megy át az FIA ellenőrzésein, már a január végén kezdődő téli teszteken sem vehet részt, ezért a következő másfél hónapban a többi csapatnak is át kell esnie a vizsgálatokon.

„A C33-as kasztnija átment az FIA által előírt összes statikus és dinamikus törésteszten, ezért hivatalosan is homologizálták” – állt a Sauber közleményében. „A hátsó töréstesztre – amely nem szükséges az autó homologizálásához – szokás szerint később kerül majd sor.”

A Sauber tavaly is elsőként jelentett be, hogy az autója átesett az idény előtti törésteszteken. Azt egyelőre nem tudni, hogy a svájciak mikor mutatják be a C33-ast, és a többi csapat sem árulta el a leleplezés dátumát.

A Sauber tavaly is elsőként esett át az FIA ellenőrzésein Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!