Vágólapra másolva!
Ez Lewis Hamilton tanácsa. A Red Bull közben António Félix da Costát szerződtette tesztpilótának Sébastien Buemi mellé.

Lewis Hamilton azt ajánlja Mark Webber utódjának, a Toro Rossótól a Red Bullhoz előléptetett Daniel Ricciardónak, hogy azonnal támadó szellemben lépjen fel négyszeres világbajnok csapattársával, Sebastian Vettellel szemben. 2007-ben, amikor bemutatkozott a Forma-1-ben, Hamilton már az első kanyarban megelőzte Fernando Alonsót. Úgy véli, ez „a legjobb dolog" volt, amit valaha tett a pályán. „Ron (Dennis) azt mondta nekem, hogy sokkal lassabb leszek Fernandónál, de én úgy gondoltam, téved" – emlékezett Hamilton.

A Mercedes versenyzője meglepődött, amikor a Red Bull Ricciardót választotta, „de mivel van egy csapatuk csak azért, hogy a fiatalok tapasztalatot szerezhessenek, jó látni, hogy ez a rendszer működik" – tette hozzá a TotalRace-nek Hamilton. „Gyors autóba ülhet majd, olyanba, amelyre sokan áhítoznak. Én nem, mert nekem már most is gyors autóm van."

„Úgyhogy szurkolok neki, és bízom benne, hogy képes lesz megbirkózni a nyomással, amely mindig óriási, amikor egy fiatal versenyző egy élcsapathoz kerül.

Hamilton arra biztatja Ricciardót, hogy hozzá hasonlóan próbálja megelőzni a csapattársát az első kanyarban. „Nincs feltétlenül szüksége rá, de ez bárkitől fantasztikus bravúr lenne" – mondta. „Én remélhetőleg a visszapillantó-tükörben fogom figyelni!"

Ricciardónak nem szabad meghunyászkodnia Vettel előtt Forrás: AFP

A Red Bull pénteken bejelentette, hogy Sébastien Buemi mellé António Félix da Costát is leigazolta a teszt- és tartalékpilótának. A 22 éves portugál sokáig Ricciardo helyére is esélyes volt a Toro Rossónál, de mivel a WSR-ben szerzett 3. helyét csalódásként értékelték, inkább a GP3-as bajnok Danyiil Kvjatot igazolták le. Da Costa a héten kipróbálta a BMW DTM-autóját is.

„Jövőre lépnek életbe a Forma-1 új szabályai, és visszatér a szezon közbeni tesztelés. Ezért óriási előnyt fog jelenteni a csapatunk számára, hogy számíthat két ilyen tehetséges pilóta segítségére" – mondta a Red Bull főnöke, Christian Horner. „Sébastien személyében nagyszerű alapunk van, hiszen ő versenyzőként is széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik, ami rengeteget ér. António pedig egy feltörekvő tehetség, akivel máris jó munkakapcsolatot építettünk ki. Biztosra veszem, hogy ő is ugyanannyira a segítségünkre lesz a következő, minden bizonnyal sűrű szezonban."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!