Vágólapra másolva!
Csak egy évet töltött a Saubernél. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki lesz a csapattársa, de valószínűleg Pérezt igazolják le.

A Force India bejelentette, hogy az egyik pilótája 2014-ben Nico Hülkenberg lesz, aki 2011-ben és 2012-ben már eltöltött náluk két évet. „Amikor 2012-ben nálunk versenyzett, egyértelművé vált, hogy Nico kivételes tehetség, és az idei teljesítményével továbbra is mindenkit lenyűgözött a paddockban" – indokolta a választást a Force India főnöke, Vijay Mallya.

„Az a tény, hogy Nico velünk lesz, komoly szándéknyilatkozat a részünkről, és a csapatunk valamennyi tagjára lelkesítően hat. 2014-nek jelentős elvárásokkal vágunk neki, és Nico szerződtetésével a lehető legjobb helyzetbe hoztuk magunkat a céljaink teljesítéséhez, bízva benne, hogy a következő az eddigi legeredményesebb idényünk lesz."

A Force India idén 6. lett a konstruktőri összetettben, beállítva történetének legjobb, két évvel ezelőtti eredményét. Hülkenberg a Saubernél töltötte a szezont, amelynek második felében rendszeresen jól szerepelt az időmérőkön, és gyakran sikerült az élcsapatok autói ellen versenyeznie. Bár a legígéretesebb fiatalnak tartják, és a Ferrari is érdeklődött iránta, ők végül Kimi Räikkönent szerződtették, a Lotus pedig anyagi megfontolásokból Pastor Maldonadót választotta helyette.

Hülkenberg visszatér a Force Indiához Forrás: AFP

Hülkenberg kijelentette, hogy örömmel tér vissza a Force Indiához. „A csapatnak jövőre merész céljai vannak, és meggyőződésem, hogy az elmúlt években szerzett tapasztalataim révén segíthetek nekik elérni azokat" – mondta. „Őszintén hiszem, hogy 2014-ben ütőképesek leszünk."

„Rengeteg pozitívumot hallottam a Mercedes motorjairól is, ezért a következő évet több okból is izgatottan várom. A csapatot ismerem, látom, hogy eltökéltek; nagyszerű emberekből áll, akikkel egyformán éhesek vagyunk a sikerre."

A Force India azt ígérte, hamarosan bejelentést tesz Hülkenberg csapattársának kilétéről is. Valószínűleg mindkét idei versenyzőjüket, Paul di Restát és Adrian Sutil elküldik, és a McLarentől menesztett Sergio Pérezt igazolják le Hülkenberg mellé.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!