Vágólapra másolva!
A Forma-1 nagyura csalódott a spanyol versenyzőben, aki szerinte idén bedobta a törölközőt. Feléledtek a híresztelések arról, hogy a McLaren kivetette rá a hálóját, a menedzsere azonban cáfol.

Bernie Ecclestone kijelentette, hogy csalódott Fernando Alonsóban, aki szerinte idén annak ellenére belefáradt a hiábavaló küzdelembe, és feladta a harcot, hogy ismét 2. lett az összetettben. Bár ezt a felek az év során többször is cáfolták, Alonso és a Ferrari viszonyán repedések mutatkoztak, és a csapat elnöke, Luca di Montezemolo több kritikus megjegyzést is tett a spanyolra.

„Egy kicsit csalódtam Fernandóban, mert nagy rajongója vagyok neki és a Ferrarinak is" – mondta Ecclestone. „Úgy éreztem, kissé feladta, ami annak a bizonyítéka volt, hogy másik csapatot próbált keresni magának."

Ez megerősíteni látszik azt a korábban elterjedt híresztelést, hogy Alonso az év közben megpróbált átszerződni a Red Bullhoz, Mark Webber megüresedett helyére. Ecclestone nem biztos benne, hogy a Ferrari valaha képes lesz vb-győztes autót építeni neki.

„Azt nem tudom, hogy a csapat miatta nem elég versenyképes, vagy azért, mert a menedzsment nem képes elvégezni a feladatait" – ismerte el. „Pedig kétségkívül megérdemelne egy olyan autót, amellyel versenyeket tudna nyerni. Hogy ezt a Ferraritól fogja megkapni, vagy sem, arról fogalmam sincs."

Továbbra sem lehet tudni biztosan, hogy Alonsónak megromlott-e a viszonya a Ferrarival Forrás: AFP

Közben ismét feléledt az a pletyka, hogy a McLaren szemet vetett Alonsóra, akit 2015-től, a Honda visszatérésének évében szeretne újra megszerezni. A spanyol versenyző múlt vasárnap nem vett részt a rangos Autosport Awards díjátadó gálán, mert aznap nyitotta meg a pályafutását bemutató kiállítást Madridban. A megnyitón Alonso korábbi csapatfőnökei közül Stefano Domenicali és Giancarlo Minardi mellett részt vett a McLarent irányító Martin Whitmarsh is: ő szintén kihagyta a díjátadót, az istálló ügyvezető igazgatóját, Jonathan Neale-t delegálva rá önmaga helyett, hogy találkozhasson a spanyollal.

A Daily Mail szerint azért tett így, hogy erősítse a személyes kapcsolatát Alonsóval, akinek a menedzsere, Luis Garcia Abad azonban „fikciónak" minősítette a feltételezést, rámutatva, hogy a szerződéseket be kell nyújtani a Contract Recognition Boardhoz, amely a betartásuk felett őrködik.

„Senkinek nem lehet egyszerre két aláírt szerződése, mert ha aláír egyet, arról a testületet is értesíteni kell. Tehát ez technikailag is lehetetlen" – mondta. „Egy nem aláírt szerződés pedig nem is szerződés."

Abad ezért ismét hangsúlyozta, hogy Alonso, aki 2016-ig állapodott meg a Ferrarival, ki fogja tölteni a mandátumát a csapatnál.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!