Vágólapra másolva!
Az első verseny tizedik évfordulójának alkalmából este, mesterséges megvilágításban rendezik a 2014-es Bahreini Nagydíjat.

A Bahreini Nagydíj is csatlakozik azoknak a versenyeknek a sorához, amelyeket este, villanyfénynél rendeznek meg. Eddig Szingapúr és Abu-Dzabi bonyolította le sötétetés után vagy közben a Forma-1-es futamait, de jövőre Bahrein révén már három ilyen helyszín lesz. Az arab ország azért választja ezt a megoldást, hogy méltóképp ünnepelje első, 2004-es versenyének tizedik évfordulóját.

A reflektorokat már felszerelték a pálya köré, és először az ezen a hétvégén esedékes FIA Hosszú Távú Világbajnokság (WEC) bahreini szezonzáróján tesztelik őket élesben. A pálya főnöke, Salman bin Isa Al Khalifa a létesítmény "eddigi legnagyobb fejlesztésének" nevezte a projektet, és úgy vélte, hogy ez hosszú távú elhivatottságról tanúskodik.

Ilyen egy villanyfényes verseny látványa Szingapúrban Forrás: AFP

Azt egyelőre nem tudni, hogy 2014 után is villanyfényes futamot szeretnének-e rendezni Bahreinben. A rajt időpontja helyi idő szerint 18, magyar idő szerint 17 órakor lehet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!