Vágólapra másolva!
A Mercedesnél bizonytalan sorsú Ross Brawn a Brazil Nagydíj hétvégéjén a Ferrari vendéglátó egységében járt, ezért elindult a találgatás, hogy talán visszatér korábbi csapatához.

Ross Brawn a hétvégi szezonzáró után dönti el, hogy maradni akar-e a Mercedesnél, vagy esetleg máshová igazol. Utóbbi lehetőséget erősítheti a tény, hogy a Brazil Nagydíjon a Ferrarinál járt: többen kiszúrták, ahogy távozik a csapat vendéglátó egységéből, ahol feltehetően Stefano Domenicali csapatfőnökkel tárgyalt valamilyen ügyben.

Természetesen ennyi is elindította a találgatás arról, hogy a szakember visszatér korábbi csapatához, ahol 1996 decemberétől a 2006-os idény végéig dolgozott.

Brawn korábban egyértelművé tette, hogy csak abban az esetben hajlandó maradni a Mercedesnél, ha a hierarchia tetején állva továbbra is ő irányíthatja a csapat működését. Utódja előbb vagy utóbb a McLarentől szerződtetett Paddy Lowe lehet, aki hangsúlyozta, hogy nem követeli türelmetlenül az előléptetést.

"Ross valamikor leköszön majd a posztjáról. Nem tudni, hogy ez mikor történik meg, és hogy minden feladatot át fog-e ruházni a többiekre, vagy más szerepkörben marad a csapatnál. Jelenleg Ross döntésére várunk ez ügyben" - idézte a Sky Sports Lowe-ot. "Jól kijövök Rosszal és Toto (Wolffal), nincs gond a közös munkával, kiválóan tudunk együtt dolgozni. Szeretném kijelenteni, hogy nem vagyunk türelmetlenek, csak várjuk, hogy miképp alakulnak a dolgok."

A Sky Sports szerint a Ferrarinál tárt karokkal fogadnák Brawnt, és Domenicali szívesen a háttérbe húzódna, a korábbi technikai igazgatóra bízva a csapat irányításával járó operatív feladatokat.

Ross Brawn korábban már eltöltött egy évtizedet a Ferrarinál Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!