Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője nem tudja megfelelően beállítani az autóját a vizes körülményekhez, holott korábban rendszeresen jól szerepelt esőben. Nem az autóval van a baj, teszi hozzá.

Lewis Hamilton Forma-1-es pályafutásának elején az esőmenők közé tartozott, a 2007-es Japán Nagydíjon és a 2008-as Brit Nagydíjon is szenzációs győzelmet aratott. Kiderült azonban, hogy idén, amikor már a Mercedesnél versenyez, nem találja a ritmust hasonló pályaviszonyok között.

"Korábban mindig az eső volt a legjobb számomra, olyankor tudtam igazán előhúzni valami extrát a kalapból" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. "Ebben az autóban viszont semmi reményem nincs rá. Nem tudom, miért, de szenvedünk a gázpedál érzékenységének beállításaival és az ilyesmikkel. Pedig az autónk egyértelműen gyors, ezt Nico megmutatta, szóval keményebben kell dolgoznom."

"A vizes pályán történő vezetés szempontjából az egész karrieremben ez volt a legrosszabb év."

Mindezt azután mondta Hamilton, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíj mindkét edzését elmosta az eső, s miközben Nico Rosberg mindkettőn a legjobb időt érte el, ő csak több tizeddel lemaradva követte a csapattársát. A viszontagságai eddig azért nem voltak feltűnőek, mert eső idén csak a malajziai futam elején volt, valamint a malajziai, a kanadai és a belga időmérőn.

Lewis Hamilton nem elégedett Forrás: AFP

Rosberg ugyanakkor jól érezte magát az interlagosi esőben. "Összességében úgy tűnt, hogy jó a tempóm, szóval felőlem maradhat az eső a hétvégére" - nyilatkozta a német. "Úgy vélem, jó esélyünk van arra, hogy a közvetlen élmezőnyben végezzünk az időmérőn."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!