Vágólapra másolva!
Rosberg úgy érezte, az autója olyan jól fordult az USA Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, mintha sínen menne, ezért reméli, hogy megszorongathatják a Red Bullt. Hamilton csak visszafogottabban volt optimista.

Biztatóan indult a konstruktőri 2. helyezett Mercedes austini hétvégéje, Nico Rosberg és Lewis Hamilton ugyanis magabiztosan zárkózott fel a két Red Bullhoz az USA Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén. A véleményük azonban eltért azzal kapcsolatban, hogy lesz-e esélyük megszorongatni Sebastian Vettelt.

Rosberg, aki 3. lett, 0,480 másodperccel lemaradva honfitársától, optimista volt. „Az autóm úgy fordult, mintha sínen ment volna, nagyon elégedett voltam a balanszával" – mondta. „Bízom benne, hogy gondolkodóba ejthetjük a Red Bullt ezen a hétvégén. Én száz százalékos erőbedobással fogok küzdeni a dobogós helyezésért."

„A gumikkal viszont nehéz bánni itt, mert az aszfalt felülete rendkívül sima, a keverékek pedig nagyon kemények. A gumik emiatt jól bírják a strapát, úgyhogy vasárnap biztosan sokan lesznek, akik megpróbálják majd egyetlen kiállással teljesíteni a távot."

Hamilton kevésbé volt bizakodó, mint Rosberg Forrás: AFP

Hamilton új kasztnit kapott a hétvégére, miután azon, amellyel Abu-Dzabiban is versenyzett, repedéseket találtak. A Mercedes szerint részben ez okozhatta a két autójuk szokatlanul eltérő viselkedését. „A repedés nem segített. Tulajdonképpen nem is repedés, hanem egy lyuk volt" – árulta el Hamilton. A kérdésre, hogy miért küszködött az utóbbi hétvégéken, ugyanakkor azt felelte: „Gőzöm sincs. Nem is számít, az már a múlt." Az autója ma „a hosszú etapokon jobbnak tűnt, és remélem, hogy akkor is ilyen marad, ha nehéz lesz a sok benzintől" – tette hozzá.

Ennek ellenére nem volt annyira bizakodó a Mercedes austini esélyeivel kapcsolatban, mint Rosberg, mert szerinte „a Red Bullok sokkal előttünk vannak", és a beállításokkal továbbra sem volt elégedett. Igaz, „egész évben nem sikerült tökéletesen eltalálnom a beállításokat. Ma sem, és ez idén már valószínűleg nem is fog sikerülni" – ismerte el. „De folyamatosan igyekszünk fejlődni, és az opciós (közepes) gumikon megtettünk egy nagyon hosszú etapot, ami örömteli volt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!