Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekhez képest két forduló kimarad a Forma-1 2014-es bajnokságából. Mexikó mellett New Jersey is kiesett a versenynaptár legfrissebb verziójából.

Folytatódik a variálás a Forma-1 versenynaptárával. Sokan eleve túlzásnak érezték a 22 futamot tartalmazó eredeti verziót, és a legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy tényleg csak a korábban maximálisan vállalhatónak tartott számú, húsz versenyre kerül majd sor. A naptárból a június 1-re kiírt, New Jersey-ben megrendezendő Amerikai Nagydíj, valamint a november 16-i Mexikói Nagydíj esett ki.

Az előbbi törlése nem meglepetés, hiszen régóta közismert, hogy a rendezők nem tudnak megfelelő anyagi hátteret felmutatni. Emiatt az idei verseny is elmaradt, de a Mexikói Nagydíj 2015-ben visszakerülhet a programba - jövőre még azért nem, mert valószínűleg nem fognak időben elkészülni a pálya kiszolgáló létesítményei.

20 futamos lehet a következő szezon Forrás: AFP

A változások további módosítást eredményezhetnek a versenynaptárban, mert a legfrissebb verzió alapján két üres hétvége lenne a szezont záró austini és interlagosi futam között. Az Autosport emellett arról számolt be, a sportág irányítói fontolóra vették, hogy a Malajziai Nagydíjat logisztikai céllal egy héttel előrébb hozzák, és az is lehet, hogy amennyiben a koreai szervezők nem jutnak egyezségre Bernie Ecclestone-nal a jogdíjak csökkentéséről, India mégis visszakerülhet a programba.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!