Vágólapra másolva!
Alonsónak felülvizsgálaton kellett részt vennie, mert Jean-Eric Vergne előzésekor a kerékvetőn átpattogva akkora ütés érte az autóját, hogy az elérte azt az értéket, amelynél jelez a biztonsági műszer. Vergne egyetért azzal, hogy Alonso nem kapott büntetést, mert a spanyol szerinte egy súlyos balesetet került el a pálya elhagyásával. 

Fernando Alonso autóját 25 G erejű ütés érte, amikor az utolsó bokszkiállása után Jean-Eric Vergne mellé tért vissza, és a rázóköveken átpattogva, a pálya elhagyásával ment el a Toro Rosso mellett. A pilóta lehetséges sérülését jelző biztonsági műszer automatikusan riasztott a becsapódástól, ezért Alonsónak kötelezően meg kellett jelennie a Yas Marina Circuit orvosi központjában egy felülvizsgálatra.

Ott kiderült, hogy nem esett komoly baja. Alonso tréfásan azt mondta, "még megvan az összes foga", de elismerte, hogy megérezte az ütést. "Egy kicsit még fáj a hátam" - jegyezte meg.

Fernando Alonso (Ferrari) Forrás: Ferrari

A fehér csík átlépésével végrehajtott előzését vizsgálták a sportfelügyelők, de nem találták szabálytalannak. Bár a Toro Rosso hivatalos sajtóközleményében Vergne úgy vélte, büntetés járt volna Alonsónak, utóbb egyetértett a felügyelőkkel, sőt riválisa manőverét is helyeselte.

"Ha nem hagyta volna el (a pályát), ahogy tette, nagyon súlyos balesetet szenvedtünk volna" - nyilatkozta az Autosportnak, elismerve, hogy nem látta a Ferrarit, amely a holtterében volt. "Helyesen cselekedett."

Alonso egyébként arra számított, hogy messzebb lesz Vergne-től, amikor kihajt a bokszutcából. "A 4-es kanyarnál volt a DRS mérési pontja, és az egyenesben végrehajthattam volna az előzést, mert az új lágy gumikkal jól tudtam volna kigyorsítani" - magyarázta. "Azonban egymás mellé kerültünk, én kicsit előrébb is voltam, ezért meglepődtem, és hirtelen kénytelen voltam elhagyni a pályát."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!