Vágólapra másolva!
A zsinórban hetedik győzelmét megszerző Sebastian Vettelt hidegen hagyják a számok. Mark Webber úgy érzi, csapattársa ismét külön kategóriát képviselt.

Sebastian Vettel ismét megállíthatatlan volt Abu-Dzabiban, ahol zsinórban hetedik győzelmét szerezte meg idén. Ilyen sorozat utoljára Michael Schumachernek sikerült 2004-ben, a Red Bull versenyzője azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget a rekordoknak.

„Szerintem az a rendkívüli, hogy minden összejött, a kerékcserék és a megbízhatóság is rendben volt. Engem nem érdekelnek a számok, ugyanakkor nagyon, nagyon büszke vagyok” – mondta a négyszeres világbajnok, aki már a rajtnál faképnél hagyta a pole pozícióból induló csapattársát, és többé ki sem engedte a kezéből a vezetést .

A német győzelmét a helyszínen követték figyelemmel a szülei is, akik nem túl gyakori vendégek a paddockban. „A gyerekkorom nagy részében előttük versenyeztem, azóta egy kicsit nagyobbak lettek az autók, de rettentően örülök, hogy ma megnéztek engem. Rengeteg jó dolgot tanultam tőlük, amiket egy nap a gyerekeimnek is tovább szeretnék adni, ha lesznek” – fogalmazott.

Vettel félperces előnnyel nyert, erre utalva azt mondta, hogy "a tempónk időnként félelmetes volt."

Sebastian Vettel zsinórban hetedszer nyert Forrás: AFP

A Red Bull másik autóját vezető Webber szombaton még reménykedett a győzelemben, utólag azonban úgy érzi, egy jobb rajttal sem lett volna esélye. „Nem hiszem, hogy a start döntő lett volna” – vélekedett. „Seb ma egy másik kategóriában versenyzett.”

„Az első etapban nagyon lassan mentem, az autó hátulja pedig nagyon-nagyon nehezen kezelhető volt, ami miatt még jobban koptak (a gumik.) – tette hozzá. „Azt hiszem, végül mind azt az eredményt értük el, amit megérdemeltünk."

Vettel az Indiában látottakhoz hasonlóan ezúttal is gumiégetéssel ünnepelte a győzelmét, a múltkori megrovás miatt azonban ezúttal visszakormányozta a kocsit a parc fermébe. „Betartottam a szabályokat, remélhetőleg tudunk üzemanyagmintát adni, mert elég sok benzint égettem el” – mondta utólag.

Pedig versenymérnöke próbálta lebeszélni az akcióról, de nem járt sikerrel. „Csak hozd vissza az autót” – kérte a leintés után, mire Vettel így válaszolt: „Hadd idézzek valakit: ja, ja, ja, tudom, mit csinálok.” Erre már Christian Hornertől érkezett a válasz a rádión. „Most már te fogod kifizetni a büntetést."

A csapatfőnök elmondása szerint egyébként Mark Webber is megpörgette a Red Bullt. „Az a baj, hogy ez ragadós, már Mark is csinálja” – nyilatkozta. Indiában Vettel megrovást, a Red Bull pedig 25 ezer eurós pénzbüntetést kapott, egyelőre nincs hír arról, hogy a sportfelügyelők ezúttal mit szóltak az esethez.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!