Vágólapra másolva!
Jenson Button a rajt utáni lökdösődésben belecsúszott az egyik Force Indiába, így minden reménye elszállt a pontszerzésre. A McLarenek szenvedtek Abu-Dzabiban.

A pénteki edzésnap után még úgy tűnt, hogy a McLaren lehet a hétvége egyik meglepetése Abu-Dzabiban, végül azonban nem sikerült beváltaniuk a hozzájuk fűzött reményeket. Sergio Pérez és Jenson Button végig szenvedett az autóban, így végül egy 9. és 12. helyezéssel kellett beérniük.

„Nem volt egyszerű a verseny, nehezebben alakult, mint amire számítottunk. Az első szett közepes gumin egy kicsit szenvedtem, de nem igazán tudom, miért” – mondta Pérez. „A tapadás nagyon rossz volt a hátsó tengelyen, és a kigyorsításoknál végig szenvedtünk. Úgy döntöttünk, minimális leszorítóerőre állítjuk be az autót, hogy könnyen tudjunk előzni. Ennek ellenére ez is nehezen ment, ráadásul sok időt töltöttem forgalomban, és ez még inkább megnehezítette a dolgomat” – tette hozzá a mexikói, akinek az utolsó körben azért sikerült megelőznie a használt gumikon autózó Adrian Sutilt.

A McLarennek nem jött ki a lépés Abu-Dzabiban Forrás: AFP

A szombati időmérőn betliző Jenson Buttonnak már az első körben elszállt a reménye egy jó eredményre, a rajt utáni lökdösődésben ugyanis megsérült az első szárnya, így ki kellett állnia orrkúpcserére. Ez azért volt különösen fájó, mert a kemény gumikon rajtolva hosszú első etapot teljesíthetett volna.

„Az ember a saját szerencséjének a kovácsa, amikor a 12. helyről indul – ahol az első körben elkerülhetetlen a torlódás – és természetesen volt is némi adok-kapok az első kanyar felé menet” – mondta a brit. „Ennek megfelelően blokkoltak az első kerekeim, nem tudtam eléggé lelassítani az autót, és belementem Paul (di Resta) kocsijának hátuljába, amitől letörött az első szárnyam véglapja.”

„Az utolsó két versenyen is hasonló szituációba keveredtem, nem igazán jött ki a lépés” – tette hozzá a versenyző, aki a nem tervezett kiállás után tulajdonképpen egykiállásos stratégiával teljesítette a versenytávot.

„Ezután briliáns munkát végzett a gumikkal, igazán lenyűgöző módon 44 kört futott a közepes gumikon” – Martin Whitmarsh csapatfőnök, aki szerint Button mindenképpen a pontszerző helyeken harcolhatott volna a baleset nélkül.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!