Vágólapra másolva!
Nico Rosberg elégedett az Abu-Dzabiban szerzett dobogós helyezésével, Lewis Hamilton azonban ennél jobb teljesítményt vár el saját magától.

A konstruktőri 2. helyért küzdő Mercedes felemás futamot teljesített Abu-Dzabiban: Nico Rosberg megtartotta az időmérőn szerzett 3. helyét, és felálhatott a dobogóra a két Red Bull mellé, Lewis Hamiltont azonban csak a 7. pozícióban intették le.

„Elégedett vagyok, a harmadik hely jó eredmény. A hétvégére az volt a tervünk, hogy a legjobbak legyünk a Red Bullok mögött, és ezt sikerült teljesítenünk” – értékelt Rosberg. „Egy másik napon talán a 2. hely is meglehetett volna, de ma nem jött össze.”

„A legfontosabb, hogy másodikként végezzünk a konstruktőri bajnokságban, nem csak pénzügyileg, ugyanis motiváció szempontjából is nagyon fontos, hogy a csapat azt lássa, miénk a második legjobb autó” – tette hozzá.

A német egy remek rajtot követően még Mark Webber előtt fordult az első kanyarban, a kerékcserék után azonban elvesztette a 2. helyet, amikor az ausztrál egy váratlan pillanatban visszaelőzte őt, miután mindketten beragadtak Paul di Resta Force Indiája mögé.

Nico Rosberg az Abu-Dzabi Nagydíjon Forrás: AFP

A Mercedes másik autóját vezető Lewis Hamilton már a rajtnál visszaesett a 6. helyre, majd a kerékcserék után sok időt töltött lassabb autók mögé beszorulva. Főleg Esteban Gutiérrezzel gyűlt meg a baja, ennek ellenére csak magát hibáztatja a gyenge teljesítményért.

„Nico eredménye egyértelűen megmutatja, hogy az autó jobb, mint amit én ki tudok hozni belőle” – ismerte el. „Nico remekül gyűjti a pontokat a csapatnak. Keményebben kell dolgoznom, hogy én is ugyanezt tehessem.”

Hamiltonnak nem alakult problémamentesen a hétvégéje, a szombati időmérőn megpördült, miután a Mercedesen eltörött a jobb hátsó lengőkar, vasárnap pedig a felvezető körben tapasztalt vibráció miatt ki kellett cserélni a fékjeit. „A srácok elképesztő munkát végeztek, hogy összerakják a kocsit” – mondta a brit. „Szeretném, ha a otthon is mindenki tudná, hogy keményen nyomom a gázt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!