Vágólapra másolva!
Bár Jean-Eric Vergne szerint a spanyol szabálytalanul előzött, elismeri, hogy amúgy sem sokáig tudta volna maga mögött tartani. Alonsót nem büntették meg az Abu-Dzabi Nagydíj után, megtarthatja az 5. helyet.

Az időmérős gyengélkedés után a futamon magára talált a Ferrari Abu-Dzabiban, ahol mindkét versenyzőjük látványos csatákban részt véve pontokat szerzett. Bár sokáig Felipe Massa állt előrébb, Fernando Alonso végül megelőzte őt, és az 5. helyig menetelt előre.

A spanyolnak egy vitatott manőver miatt veszélybe került az eredménye, mivel utólag bokszutcán áthajtásos büntetést kaphatott volna - ami egyenértékű lett volna egy 20 másodperces időbüntetéssel -, ha a sportfelügyelők szabálytalannak ítélik a Jean-Eric Vergne elleni előzését. Az eset a 46. kör elején történt, amikor Alonso a második kerékcseréje után a bokszutcából visszatérve úgy ment el a lendületből érkező Toro Rosso mellett, hogy elhagyta a pályán szélét jelző fehér csíkot.

Vergne szerint ezért büntetés járt volna. "Egy ideje az van, hogy amikor egy versenyző a kerekeivel elhagyja a pályát előzéskor, büntetést kap, márpedig (Alonso) négy kerékkel átment a fehér csíkon" - magyarázta. "Mindazonáltal amúgy is megelőzött volna a következő egyenesben, mert én már nagyon szenvedtem a gumikkal."

A két Ferrari a futamon Forrás: AFP

"Nem hagyott nekem helyet, leszorított a pályáról" - vélte Alonso, akivel egyetértettek a sportfelügyelők is, és nem osztottak ki büntetést. Egy 20 másodperces időbüntetéssel a 8. helyre csúszott volna vissza, Massa mögé. Alonso az utolsó etapjában a frissebb lágy gumikon aztán könnyedén utasította maga mögé Lewis Hamiltont és Paul di Restát. Úgy érezte, hogy a forgalomban elszenvedett időveszteség ellenére ennyi volt a maximum, amit kihozhatott.

"Az egyik Mercedes és Lotus előttünk, a másik mögöttünk végzett, szóval minimalizáltuk a veszteséget a konstruktőri bajnokságban" - tette hozzá. A Ferrari hátránya két versennyel a szezon vége előtt 11 pontra nőtt a Mercedes mögött.

A nyolcadikként végző Massa kissé csalódott volt, amiért nem sikerült csapattársa előtt maradnia. "Nem ott végeztem, ahol kellett volna" - panaszkodott a Sky Sportsnak. "Ez kicsit frusztráló."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!