Vágólapra másolva!
33 éves korában elhunyt Maria de Villota, a Marussia korábbi tesztpilótanője, aki 2012-ben súlyos balesetet szenvedett egy F1-es teszten. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

Péntek reggel elhunyt María de Villota, a korábbi spanyol versenyzőnő, aki 2012 júliusában egy egyenesfutási Forma-1-es teszten súlyos balesetet szenvedett. A 33 éves De Villota halálának oka egyelőre ismeretlen, azt sem lehet tudni, hogy a tavalyi tesztbalesetnek bármilyen módon köze lehet-e a tragédiához. De Villotát egy sevillai hotelszobában találták meg, a helyszínre érkező orvosoknak nem sikerült újraéleszteniük.

De Villota 2012 júliusában a Marussiával vett részt egy egyenesfutási aerodinamikai teszten az angliai Duxfordban. A bemelegítő köre után nekiütközött egy teherautó lehajtott platójának, és a sisakját ért ütés következtében életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. Bár az életét több műtéttel sikerült megmenteni, a jobb szemét elvesztette.

A baleset óta eltelt időszakban De Villota gyakran jelent meg a nyilvánosság előtt, többször hangsúlyozta, hogy a sérülései ellenére is teljes életet szeretne élni. Idén nyáron férjhez ment, valamint könyvet is írt a balesetéről és az azt követő felépülésről. A könyvet hétfőn mutatták volna be a nagyközönségnek, De Villota éppen egy ehhez kapcsolódó sajtótájékoztató miatt utazott Sevillába.

De Villota 2012-ben, a balesete előtt Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!