Vágólapra másolva!
A sereghajtó Caterham, illetve Marussia egy-egy versenyzőjének is összegyűlt a három megrovás a szezonban, ezért tíz rajthelyes büntetést kapnak a következő futamra.

Azután, hogy Mark Webber Szingapúrban begyűjtötte szezonbeli harmadik megrovását, a Koreai Nagydíjon újabb két versenyző kapta meg idei harmadik figyelmeztetését, ami automatikusan tíz rajthelyes büntetést jelent a következő futamra.

Jeongamba még Charles Pic és Jules Bianchi is egy-egy megrovással érkezett, de a hétvége folyamán mindkettejüket kétszer részesítették újabb figyelmeztetésben a sportfelügyelők: Pic a pénteki edzésnapon követett el mulasztást, amikor nem ment ki egy kötelező mérlegelésre, míg Bianchi a szombati időmérőn Paul di Restát akadályozta. A harmadik dorgálást mindketten azért kapták, mert a futamon nem lassítottak le a sárga zászlóknál. A caterhames Pic korábban Spában kapott megrovást, amiért veszélyesen tért vissza az aszfaltra egy pályaelhagyás után, a marussiás Bianchi pedig Silverstone-ban nem ment be egy mérlegelésre. A két pilóta a gyakorlatban vélhetően nem sok rajthelyet fog veszíteni a büntetés révén.

Megrótták a Caterham és a Marussia versenyzőit is Forrás: AFP

Csapattársaik, Giedo van der Garde és Max Chilton szintén begyűjtött egy-egy megrovást, amiért túl gyorsan mentek a Safety Car pályán tartózkodása idején. Nekik ez volt az első megrovásuk idén, rajtuk kívül Fernando Alonsónak, Kimi Räikkönennek, Lewis Hamiltonnak, Nico Rosbergnek, Romain Grosjeannak, Adrian Sutilnak és Valtteri Bottasnak van egy-egy.

A Koreai Nagydíjon más ügyekkel is foglalkoztak a sportfelügyelők, de a Paul di Resta-Sergio Pérez, a Felipe Massa-Pérez és az Adrian Sutil-Mark Webber lökdösődés/ütközés esetében sem találtak vétkest, akit büntetni kellene.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!